Vágólapra másolva!
Az újonnan épült indiai pálya elnyerte a Mercedes versenyzőinek tetszését, Michael Schumacher azonban attól tart, hogy a tetemes mennyiségű por ellehetetleníti az előzéseket.

A Mercedes versenyzői lelkesen nyilatkoztak az indai aszfaltcsíkról, amelyen a péntek délelőtti szabadedzés során az 5. és 6. helyen végeztek, délután azonban hosszú etapokat teljesítve visszaestek a mezőny végébe.

"Ez az indiai pálya elképesztő" - fogalmazott Nico Rosberg. "Van rajta néhány nagyon érdekes kanyar, így a többi új pályához képest egy kicsit tovább tart, amíg hozzászokunk a vonalvezetéséhez. A kettes kanyar például nagyon nehéz: lejtőn érkezel hozzá, aztán az eget nézve haladsz felfele, és nagyon későn látod meg a hajtűkanyart, csak közvetlenül az előtt, hogy megérkezel hozzá."

Hasonlóan vélekedett Michael Schumacher is, őt ugyanakkor komolyan aggasztja az aszfaltot beterítő nagy mennyiségű por, ami véleménye szerint rányomhatja a bélyegét a versenyre. "Így nagyon nehéz lesz előzni" - magyarázta. "Sok autó kénytelen áthajtani a poros részeken, azt pedig később visszahordják az ideális ívre, ami így újra csúszni fog. Trükkös helyzet."

A hétszeres világbajnok egyébként a délelőtti szabadedzésen kifejezetten elégedett volt az autó balanszával, délután azonban nemcsak a rövid etapok hiányára fogta a gyenge eredményt. "Nem igazán tudtunk rendes munkát végezni, aminek számos oka volt, köztük a piros zászló, ezért holnap az időmérőre és a versenyre való beállításokon is dolgoznunk kell" - mondta, miután 6,098 másodperces hátránnyal a 21. helyen végeztt. Rosberg is csak 19. lett.

Ross Brawn csapatfőnök azonban elárulta, hogy az istállónál szinte egész nap a versenyre való készülésre koncentráltak, és az eddigi eredmények alapján úgy látják, versenyképes lehet az autó. "Az új pályák felfedezése mindig érdekes, és a tapadás jelentősen változott a két edzés között, így a legnehezebb az lesz, hogy megjósoljuk, ez hogyan alakul vasárnap" - tette hozzá.