Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton teljes mértékben jogosnak tartja az első szabadedzésen kapott háromhelyes rajtbüntetését, és csak magát hibáztatja az eset miatt. Jenson Button szerint szórakoztató hétvége vár a McLarenre.

Nem sokáig örülhetett délelőtti edzéselsőségének Lewis Hamilton, aki a dupla sárga zászlós jelzés alatt futott gyorsköre miatt háromhelyes rajtbüntetést kapott az Indiai Nagydíjon. A versenyző elfogadta a döntést, és csak magát hibáztatja az esetért.

"Használtam a DRS-t, amikor a sárga zászlók voltak érvényben, és ezt tilos" - ismerte el. "Odamentem (a sportfelügyelőkhöz), felraktam a kezemet, és azt mondtam, bármilyen büntetést adhatnak. Végül e mellett döntöttek."

"Ennyi a történtet, csakis magamra vagyok mérges" - szögezte le a brit, aki úgy érzi, ezzel egy lehetséges pole pozíciótól fosztotta meg magát. "Nem hibáztathatok mást, én vezettem az autót."

A versenyzőt ráadásul a délutáni edzésen a féltengely meghibásodása hátráltatta, így a többieknél korábban be kellett fejeznie a gyakorlást, és a 4. helyen végzett. Elmondása szerint egyelőre nem elégedett a McLaren tempójával, vasárnap azonban büntetése ellenére lát esélyt a felzárkózásra. "Lesz lehetőség az előzésre: ez a pálya magas leszorítóerős beállításokat igényel, és bár nehéz lesz közelről követni egy másik autót, a dupla DRS zóna megkönnyítheti a dolgunkat" - magyarázta.

Az istálló másik autóját vezető Jenson Button délelőtt a 4., délután pedig a 6. helyet szerezte meg, összességében azonban elégedett volt a pályával és a csapat teljesítményével.

"Nagyon tetszik a pálya, igazán élvezetes vezetni rajta. Van néhány kemény kanyar, mint a 3-as és az 5-ös, azonban sok nagy sebességű szakasz is akad, és összességében sokkal gyorsabbnak tűnik, mint ahogy korábban gondoltuk" - fogalmazott. "Ezen a hétvégén remekül fogunk szórakozni, és remélhetőleg vasárnap a győzelemért harcolhatunk majd."

Forrás: AFP

Bár a mindent elborító por miatt sokan csúszkáltak pénteken, a csapatot meglepetésként érte az egyre inkább felgumizódó aszfalt nyújtotta tapadás.

"A pálya jobban tapadt, mint azt előzetesen vártuk, így már elég korán újra kellett gondolnunk a beállításainkat" - árulta el Martin Whitmarsh csapatfőnök. "Azt hiszem, vár még ránk némi munka, hogy megtaláljuk a jelenleg hiányzó egykörös teljesítményünket, de Jenson különösen bíztató hosszú etapot teljesített."