Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone nem hajlandó új tárgyalásokat kezdeni a Koreai Nagydíj jogdíjáról, ezért kérdéses, hogy a jövőben lesz-e Forma-1-es futam az országban.

Bár 2011-ben még csak második alkalommal rendeztek Forma-1-es futamot Koreában, máris kérdésessé vált a verseny jövője. A nagydíj rendezői mindkét évben veszteséget könyveltek el, ezért a verseny új promótere az idei futam után arra kérte Bernie Ecclestone-t, hogy tárgyalják újra a szerződés részleteit. A futam megrendezése körülbelül 52 millió fontba kerül, az eladott jegyekből származó bevétel viszont nem haladja meg a 16 millió fontot.

Ám Ecclestone Indiában kijelentette, hogy nem hajlandó csökkenteni a rendezési díjat - ha Korea nem tud fizetni, ő nem ragaszkodik a versenyhez. "Sok olyan dolog van az életben, amelyet az ember nem engedhet meg magának" - idézi Ecclestone-t az Autosport.

Ecclestone elárulta, hogy a jelenlegi szerződést is csak hosszú tárgyalások után sikerült megkötni, de arra számított, hogy az esemény nagyobb támogatottságot kap az országban. "Furcsa, hogy nem álltak a verseny mögé - ez csalódás, hiszen elég nagy erőfeszítésbe került tető alá hozni a nagydíjukat" - mondta, majd hozzátette, "fogalma sincs", hogy a Forma-1 visszatér-e Koreába.

A nagydíj promótere, Won-Hwa Park szerint a legfőbb problémát az jelenti, hogy Koreában az autóversenyzés viszonylag ismeretlen sportnak számít, ezért a futam a nézők és a befektetők érdeklődését sem keltette fel.