Vágólapra másolva!
Két vb-cím bezsebelése után a Red Bull célja, hogy Mark Webber megszerezze a második helyet a pontversenyben, és ha kell, még Sebastian Vettelt is hajlandóak félreállítani ennek érdekében. Persze csak ha az ausztrál is úgy akarja.

A Red Bullnál az egyéni és a konstruktőri cím megvédésével teljesítették idei küldetésüket, így mostantól bevallottan az a legfőbb céljuk, hogy Mark Webber megszerezze a második helyet a pontversenyben. Ennek érdekében még a csapatutasítás alkalmazását is fontolóra veszik.

"Mark számára ennek nagy jelentősége van" - magyarázta Christian Horner az Indiai Nagydíjon. "És ami még fontosabb, jó lenne látni, hogy sikerül versenyt nyernie az év vége előtt. Sebastiannak már nyilvánvalóan csak a statisztika javítása lehet a célja idén."

A csapatfőnök hozzátette: természetesen jobban örülnének, ha a jelenleg negyedik helyezett ausztrál önerőből szerezné vissza a második helyet. Ráadásul elképzelhető, hogy ő maga sem kér csapattársa segítségéből.

"Erről el kell beszélgetnünk majd a versenyzőinkkel, de meg vagyok róla győződve, hogy Mark saját erőből akarja elérni ezt az eredményt. Nem biztos, hogy örülne, ha ez az ölébe hullana, de ha megkérdeznénk Sebastiant, ő biztosan szívesen segítene neki."

"Ha az utolsó versenyen olyan helyzetben leszünk, hogy egyetlen helyezés dönt, akkor el fogunk gondolkodni a döntésen. Egyelőre azonban hagyjuk őket versenyezni, ahogyan eddig" - tette hozzá.

Bár Vettel nem zárkózott el az ötlettől, maga is úgy érzi, egyelőre túl korai lenne a helycserén gondolkodni. "Persze attól is függ, hogy éppen hol állunk. Először azzal kell törődnünk, hogy erős pozícióba kerüljünk, ezzel a forgatókönyvvel elég a végén foglalkozni" - magyarázta.

Webber néhány napja éppen arról beszélt, hogy úgy érzi, az egész csapat mögötte áll a második helyért folyó küzdelemben.