Vágólapra másolva!
Bár több forrásban is megjelent, hogy jövőre Nico Hülkenberg veheti át Adrian Sutil helyét a Force Indiánál. A német továbbra is kitart amellett, hogy a csapat még nem döntött a jövő évi felállásról.

Az elmúlt héten több német internetes oldal is megszellőztette, hogy a Force India meghozta döntését a 2012-es pilótafelállásssal kapcsolatban: a hírek szerint Paul di Resta jövőre is maradhat az indiaiaknál, Adrian Sutilt viszont az idei évben a csapatot tesztpilótaként erősítő Nico Hülkenberg váltja majd. Sutil azonban a csapatfőnök, Vijay Mallya szavaira hivatkozva továbbra is úgy gondolja, van esélye arra, hogy a csapatnál maradjon.

"Vijay azt mondta nekem, hogy még nem döntött, és a Hülkenbergről szóló hír nem igaz" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. "Nincs okom arra, hogy kételkedjek benne, hiszen ő mindig nyitott és őszinte volt velem."

Mallya korábban többször is kijelentette, hogy decemberig nem várható bejelentés a jövő évi felállással kapcsolatban, az Auto Motor und Sport azonban már tényként kezeli, hogy Sutilnak távoznia kell a csapattól. A magazin szerint azok után, hogy a Sahara India Pariwar nevű óriásvállalat felvásárolta az istálló 42,5%-át, a Force Indiánál már nincs szükség a német versenyző szponzoraira.

Sutil 2007-ben csatlakozott az akkor még Spyker néven induló csapathoz, legjobb eddigi eredménye a 2009-es Olasz Nagydíjon elért negyedik helyezés. Idén jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban, hét ponttal szerzett többet, mint az újonc di Resta. Amennyiben valóban távoznia kell a Force Indiától, Sutil a hírek szerint a Rubens Barrichello helyére pályázik a Williamsnél, ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha a brit istálló nem tud megegyezni Kimi Räikkönnennel.

Forrás: Force India