Vágólapra másolva!
Anthony Hamilton úgy véli, fia talpra tud állni az idei csapások és a rá zúdított kritikák után, és felnőttként kerül ki a megpróbáltatásokból.

Lewis Hamiltonról édesapja, Anthony is elismerte, hogy nehéz szezonja volt: ütközései miatt rendszeresen vendégeskedett a sportfelügyelőknél, állandóan a kritikák kereszttüzében állt, a pályán alulmaradt csapattársával, Jenson Buttonnal szemben, és nemrég még barátnőjével, Nicole Scherzingerrel is szakított. Anthony - aki tavaly óta már nem dolgozik menedzserként a fia mellett - ugyanakkor meg van győződve arról, hogy fia 2012-nek tiszta lappal fog nekivágni.

"Elvégre mindannyian emberek vagyunk, határa van annak, amit be tudunk fogadni - a negatív és pozitív kritikákat, bármilyenek legyen is azok" - mondta a BBC Sportnak. "Lewis rendkívül erős, nagyon tehetséges, és tudják, mit? A legtöbben közülünk nem tudtak volna talpra állni azok után, amiken ő idén keresztülment. Azt gondolom, a pályafutása során már bebizonyította, hogy igazi bajnok - nemcsak versenyzőként, hanem emberként is -, mert nézzünk szembe a tényekkel: nehéz éve volt."

Anthony szerint Lewis lelkierejéről tanúskodik az is, hogy a múlt hétvégi Koreai Nagydíjon magánéleti problémái ellenére sikerült megszakítania a Red Bull pole pozícióinak sorozatát, és a versenyen 2. lett, hosszú körökön át állva Mark Webber támadásait. "Tényleg sok bírálatot kapott, de képes volt tovább harcolni, és olyan eredményeket ért el, mint a múlt héten" - mutatott rá. "Hihetetlen ember, és remélem, sokak számára inspirációt jelent."

Hamilton az elmúlt három évben összesen hét győzelmet aratott - kevesebbet, mint újoncként az első két szezonja alatt -, Anthony mégis biztos benne, hogy a megpróbáltatásokból erősebben fog kikerülni.

"Még nem láthattuk az igazi Lewis Hamiltont" - vélte. "Csak az ifjú Lewis Hamiltont, de most születőben van Lewis Hamilton, a felnőtt férfi, és biztos vagyok benne, hogy a következő éve jól fog alakulni. Szerintem minden téren túljutott a nehezén; az életben, a magánéletben, az autósportban... Úgyhogy a következő szezonja érdekes lesz."

Hamilton három fordulóval a szezon vége előtt ötödik az egyéni bajnokságban, 26 ponttal lemaradva csapattársától, a második helyezett Jenson Buttontól.