Vágólapra másolva!
Narain Karthikeyan alig várja a jövő heti Indiai Nagydíjat. Az indiai pilóta Vitantonio Liuzzi autóját kapja meg az idén debütáló futamon.

Már Daniel Ricciardo szerződtetésekor jelezte a Hispania, hogy Narain Karthikeyan menesztése ellenére rajthoz állhat hazai futamán, a jövő héten debütáló Indiai Nagydíjon. Csak az volt a kérdés, hogy Ricciardo vagy Vitantonio Liuzzi kerül kispadra a versenyen, mostanra eldőlt, hogy az olaszt küldik kényszerpihenőre.

Liuzzinak csak Indiában kell átadnia a helyét a gyakorlás gyanánt Szingapúr óta szabadedzésező Karthiyennak, Abu-Dzabiban ismét a jól megszokott párosítással indul a Hispania. "Elképesztően szerencsésnek érzem magam, hogy hazai közönség előtt versenyezhetek, ez egy olyan 'egyszer az életben' élmény lesz" - nyilatkozta Karthikeyan.

"Már most óriási a felhajtás a futam körül, biztos vagyok benne, hogy hatalmas siker lesz. Keményen oda fogom tenni magam, hogy jó eredményt érjek el saját magam és a csapat számára." Karthikeyan reméli, hogy hazai szereplésével még több fiatal számára teszi vonzóvá a sorozatot, akik idővel szintén lehetőséghez jutnak az F1-ben.

"Amikor bekerültem a Forma-1-be, az akkor óriási tettnek számított. Nem is gondolhattam arra, hogy egyszer hazai versenyen szerepelhetek, az F1 most végre mégis Indiában van és én ott leszek a rajtrácson."