Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel és Rubens Barrichello még 2009-ben egyezett meg a cseréről, a német azonban csak a Koreai Nagydíjon adta át a sisakját a brazilnak.

2009-ben a mindössze második teljes szezonját teljesítő Sebastian Vettel azzal a kérdéssel állt Rubens Barrichello elé, hogy a veterán brazil hajlandó lenne-e sisakot cserélni vele. Bár Barrichello azonnal odaadta fejvédőjét Vettelnek, egészen a múlt hétvégi Koreai Nagydíjig kellett várnia arra, hogy az immár kétszeres világbajnok német viszonozza a gesztust.

"Nagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor két évvel ezelőtt Seb odajött hozzám, és azt mondta: 'Szeretném megkapni az egyik sisakodat. Te már itt voltál, mikor én elkezdtem versenyezni'" - idézi az Autosport a tizenkilenc Forma-1-es szezont maga mögött tudó Barrichellót.

"A srác már akkor is nagyon jól szerepelt, ezért mondtam neki, hogy természetesen odaadom. Már másokkal is cseréltem sisakot, ezért neki is azonnal adtam egyet. Aztán eltelt egy futam, majd kettő, aztán tíz, húsz... 'Ha eljössz Brazíliába, a barátaim majd gondoskodnak róla, hogy odaadd a sisakod!' - viccelődtem vele."

Forrás: AFP

Vettel elmondta a brazilnak, hogy azért tart ilyen sokáig a megfelelő fejvédő kiválasztása, mert szinte minden futamon új, egyedi festésű darabot használ. Végül a múlt hétvégén, Koreában lepte meg ellenfelét a 2010-es Kínai Nagydíjon használt, aláírással ellátott sisakjával. Barrichello elárulta, hogy már eddig is komoly gyűjteménnyel rendelkezett.

"Van sisakom (Giancarlo) Fisichellától, (Jarno) Trullitól, (Mark) Webbertől, (Michael) Schumachertől, (Jenson) Buttontól, (Robert) Kubicától, (Felipe) Massától... és (Ayrton) Sennától is. Korábban tettem egy látogatást az Arainál (japán sisakgyártó cég), és láttam egyet Senna sisakfestésével. Ezt még azelőtt készítették, hogy Senna úgy döntött volna, a Bellt választja a Shoei sisakok után. Tehát az enyém az egyetlen Arai által gyártott Senna-sisak" - magyarázta Barrichello.