Vágólapra másolva!
A Red Bull elkészítette a következő versenynek, az első Indiai Nagydíjnak otthont adó Buddh International Circuit virtuális bemutatóját.

Az első Indiai Nagydíjat a jövő hétvégén fogják megrendezni az Új-Delhi közelében épült versenypályán. Az 5137 méter hosszú Buddh International Circuit, amit sok társához hasonlóan a Forma-1 sztárépítésze, Hermann Tilke tervezett, egy nagyobb sportlétesítmény, a többek között egy krikettstadiont, egy hokipályát és egy golfpályát is magába foglaló Jaypee Greens Sports City része.

A beruházás költsége 215 millió dollárra tehető, de nem volt botrányoktól mentes, mert az a mintegy háromszáz farmer, akinek a földjét felvásárolták a pálya létesítéséhez, áprilisban tüntetéssel kezdett fenyegetőzni. Túl alacsonynak találták a kisajátítási árat, és úgy vélték, a területet inkább egy új munkahelyek teremtérésre alkalmasabb ipari park céljára kellett volna felhasználni. A csapatok pedig az aránytalanul magas helyi adók miatt aggódtak, amiket a törvények szerint rájuk is kirónának.

A Buddháról elnevezett pályát a Forma-1-es autók az előzetes becslések szerint 1:27 körüli idővel fogják teljesíteni, ami durván 212 km/ó-s átlagsebességet jelent.