Vágólapra másolva!
A lengyel versenyző egészségi állapota egyelőre nem engedi meg, hogy autóba üljön, s bár a Renault által eredetileg megszabott határidő lassan lejár, még hajlandóak várni rá.

A Renault annak ellenére hajlandó tovább várni a februári ralibalesetéből lábadozó Robert Kubicára, hogy az október közepére kitűzött eredeti határidő, ameddig ki kellett volna próbálnia magát egy versenyautóban, lejárt.

A csapatfőnök, Eric Boullier már néhány héttel ezelőtt megerősítette, hogy október végéig mindenképpen haladékot adnak Kubicának, de most azt mondta, novemberig még biztosan számolnak vele. A lengyel versenyző, akinek a jobb karja sérült meg a legsúlyosabban - roncsolódtak benne az idegek is -, Boullier szerint egyelőre nincs olyan állapotban, hogy vezethessen.

"Ha még tudok várni egy kicsit, fogok is, mert még nem készült fel egészen, és szeretnék tisztességes lenni vele, hogy biztosan visszatérhessen, ha képes rá" - mondta Boullier az Autosportnak vasárnap. "Beszéltem Daniele Morellivel (Kubica menedzserével), aki nagyon bízik benne, hogy Robert újra versenyezhet majd. Ezt jólesik hallani. De az mindenképpen hosszú folyamat lesz, amelyen végig kell mennünk, ezért lényegében az idővel fut versenyt."

"Ha Robert újra tud majd Forma-1-es autót vezetni, szeretném, ha nálunk versenyezne. Meg kell adnunk neki a lehetőséget, és rugalmasnak kell lennünk."

Boullier ugyanakkor hangsúlyozta, hogy tekintettel kell lennie a csapata érdekeire is. Ha Kubica visszatér, a Renault jelenlegi versenyzői - Vitalij Petrov és Bruno Senna - közül az egyiket mindenképpen el kell küldeniük.

A korábbi tervek szerint Kubicának már szeptemberben ki kellett volna próbálnia magát egy szimulátorban, de erre mostanáig sem került sor. Boullier úgy véli, "egy hónapon belül" bepótolhatják az elmaradást.