Vágólapra másolva!
A friss kétszeres világbajnok a Q3 egyik levezető körében hagyta el a pályát, emiatt beidézték a sportfelügyelők. A Red Bullnál nem estek kétségbe attól, hogy idén először elbukták a pole pozíciót, sőt inkább örültek, mert ennél is nagyobb lemaradásra számítottak.

Sebastian Vettel két tizedmásodperc hátránnyal a második helyen végzett a Koreai Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton mögött. Érdekes momentum volt, amikor Vettel a Q3-ban, egyik levezető körében levágta az 5-ös kanyart. Éppen az első mért köre után igyekezett vissza a bokszba, amikor a csapat rádión szólt neki, hogy siessen, mert kevés az idő. A sportfelügyelők vizsgálatot indítottak a pályaelhagyás miatt.

"A McLaren nagyon versenyképesnek tűnt tegnap, tudom, hogy akkor mások voltak a körülmények, de láthatjuk, hogy tisztességes előnyük van mindenki előtt, beleértve minket is. Extrém gyorsnak tűntek ma reggel a száraz pályán is, de az időmérőn nagyon megszorongattuk őket, és közelebb kerültünk hozzájuk, mint ahogy ők, de akár mi is gondoltuk volna" - mondta a múlt hét óta kétszeres világbajnok. "Megspóroltuk az összes lágy guminkat, ami szerintem létfontosságú tényező lesz holnap."

Vettel szerint kevés az esély arra, hogy az első kanyarig megelőzze Hamiltont. "Nincs nagy távolság az első kanyarig, inkább a hármas kanyarban lehet támadni. Majd meglátjuk"- nyilatkozta. "A gumik elhasználódása kulcskérdés lesz."

Vettel kanyarlevágása a Q3-ban 2:46-nál látható. Attól tartott, ha nem ér időben vissza, már nem lesz ideje még egy gyors körre

Mark Webber a Q3 végén, az utolsó körében hibázott az egyes kanyarnál, ezért csak a negyedik helyről, a pálya porosabb oldaláról indulhat vasárnap. "Az utolsó körben kicsit kitört az autó hátulja az egyes kanyarban. Megpróbáltam ebből valamit visszahozni a hármas kanyarban, de ekkor már három tizedmásodperc volt a hátrányom, kár, hogy ezt már nem lehet visszahozni az utolsó szektorban"

"Érdekes lesz a gumikérdés holnap, mert ma különböző stratégiákat láthattunk. Közelebb vagyunk a McLarenekhez, mint gondoltuk, jó kis küzdelem volt négyünk között" - tette hozzá a 35 éves ausztrál.

Forrás: Red Bull
Webber az időmérőn

Christian Horner a Red Bull hosszú időmérős dominanciájának megszakadása ellenére pozitív hangulatban nyilatkozott szombat délután Dél-Koreában. "Nagyon izgalmas időmérő volt, Sebastian kiváló kört futott, amivel megakadályozta, hogy a két McLaren legyen az első sorban"- nyilatkozta a 37 éves csapatfőnök.

A Red Bullok érdekes stratégiával mentek az időmérőn, hiszen a Q1-ben már feltettek egy-egy szett szuperlágy gumit, ami arra utal, hogy a tartósabb lágy abroncsból akartak spórolni a vasárnapi versenyre ezen a gumikat erősen terhelő pályán. "Arra szavaztunk, hogy másokétól eltérő megközelítést alkalmazunk a gumihasználatot illetően, ami megspórolt nekünk három szett lágy gumit a holnapi versenyre. Ezt is számításba kell venni" - tette hozzá Horner.

Cyrill Dumont-nak, a Renault delegáltjának rosszabb kedve volt, mint Hornernek: "Kicsit csalódott vagyok, természetesen azt szerettem volna, ha folytatjuk a pole pozíciók megszerzését, és nem fejeződik be a tizenhat pole-ból álló sorozat. De a tegnapi hiányzó körök után ma nagyon nehéz volt jó programot teljesíteni" - mondta a francia szakember.