Vágólapra másolva!
A Red Bull pilóták bizonytalannak érzik a gumikérdést Koreában, mivel pénteken egyik szabadedzésen sem tudták feltenni a száraz pályára való abroncsokat. A pálya szerintük nagyon igénybe veszi majd az erre a hétvégére rendelkezésre álló lágyabb keverékű gumikat.

Sebastian Vettel a harmadik leggyorsabb kört futotta a pénteki szabadedzéseken, csak a McLarenek előzték meg az immár kétszeres világbajnokot. Vettel sajnálta, hogy az esős időjárás miatt nem tudtak adatokat gyűjteni a slickek kopásáról a gumigyilkosnak tűnő koreai pályán. Nehezíti a helyzetet, hogy a Pirelli a leggyorsabban elhasználódó (lágy és szuperlágy) abroncsokat jelölte ki erre a hétvégére.

"Legfeljebb öt kerékcserénk lehet a versenyen, ennyi gumi áll rendelkezésre, utána talán az intermediate gumikkal elérhetünk a kockás zászlóig" - viccelődött Vettel a pénteki szabadedzések után.

"Kiderül, hogy jobb vagy rosszabb lesz-e a vártnál (a gumikopás). Ez a pálya keményen bánik a gumikkal, még akkor is, ha van egy hosszú egyenes, utána viszont alig lehet pihenni, tehát nem könnyű. Akármit is tanultunk ma, talán semmi haszna nem lesz a hétvége további részére nézve, de majd használhatjuk a jövőben az esős vagy nedves versenyeken"- tette hozzá.

"Nem hiszem, hogy nehezebb lesz ez a verseny, mint a többi. A délutáni körülmények között a McLaren nagyon erősnek tűnt, de már láttunk ilyen a péntekeken, ezért nehéz megmondani. Úgy érzem, az autó rendben van, és ez fontos."

Forrás: Red Bull

Vettel csapattársa, a pénteken ötödikként végző Mark Webber is azért aggódott, mert nem tudták kipróbálni a pályán a lágy és szuperlágy Pirelliket.

"Sok időbe tart, amíg felszárad itt a pálya. A legnagyobb kérdés a slick gumi - meg kell tudnunk, hogyan fognak itt viselkedni az autónkon különböző üzemanyagszintek mellett. Általában ezt pénteken szoktuk elvégezni, de most kénytelenek voltunk holnap reggelre halasztani" - mondta az ausztrál.

Forrás: Red Bull

Christian Horner a hivatalos sajtótájékoztatón beszélt a múlt héten megszerzett világbajnoki címről. "Szerintem a közvélemény szemében az egyéni világbajnoki címnek van nagyobb presztízse, de a csapatok között a konstruktőri világbajnokság sok szempontból ugyanolyan fontos. Japán után azonnal Koreára koncentráltunk, néhányan azonban csipás szemmel ébredtek hétfő reggel" - mondta.