Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel már a szuzukai levezető körében megkezdte a világbajnoki cím ünneplését pár gumifüstölős drift-körrel. Este a Red Bull hatalmas karaoke partival ünnepelt: a versenyző Beatles-dalokat énekelt német akcentussal, és Michael Schumacher is csatlakozott hozzá néhány ital erejéig.

Bár a TV-közvetítésben nem mutatták, az akkor már kétszeres világbajnok Sebastian Vettel a szuzukai levezető körében kétszer is - az 1-es és a 2-es kanyar aszfaltozott bukóterében, a nagy lelátók előtt - gumit füstölve, egy helyben megpörgette az autóját örömében.

Valószínűleg azért maradt ki a jelenet a közvetítésből, mert elvileg tilos ilyen módon kinyilvánítani a versenyzőknek az örömüket, mellesleg a környezettudatosságra egyre nagyobb figyelmet szentelő FIA nem szereti, ha valaki feleslegesen égeti a gumiját és az üzemanyagát. Egy japán néző szerencsére felvette a jelenetet:

Az autópörgetés 0:37-nél látható

Vettel később még stílusosabban, japán módra ünnepelte második világbajnoki címét múlt héten Suzukában, ahol a csapat hatalmas karaoke partit rendezett vasárnap este.

"A verseny után rengeteg dolgom volt, de ahogy ezt letudtam, máris a bárban találtam magam a srácokkal, és nagyon élveztük az estét. Remekül éreztük magunkat, volt egy kis karaoke, aminek nagy hagyománya van Japánban" - mondta a kétszeres világbajnok, aki Beatles-rajongóként főleg a liverpooli gárda dalaiból válogatott. A Yellow Submarine és a Hey Jude mellett Frank Sinatra klasszikusa, a My Way is előkerült.

"Az a vicces, hogy általában eléggé kontrollálni tudom a német akcentusomat, azonban azt hiszem, néhány ital után meglehetősen nyilvánvalóvá vált, hogy hova valósi vagyok" - mesélte. Az este során egyébként Michael Schumacher is csatlakozott a társasághoz, aki régóta jó kapcsolatot ápol fiatal honfitársával.

"Remek este volt, igazán különleges élmény, néhány ital után mindenki meglehetősen jókedvű volt, szóval remekül éreztük magunkat. Elég különleges volt, mivel az este egy pontján Michael is csatlakozott hozzánk, ittunk együtt néhány pohárral. Azt hiszem, miután megérkezett, sokkal rosszabbul lettem, mivel elkezdtem keverni az italt, ami nem volt a legjobb stratégia" - ismerte el a fiatal német, aki hétfőn egy kicsit másnaposan (vagy ahogy ő mondta, "a szokásosnál kevésbé fitten") érkezett az Infiniti tokiói rendezvényére.

"Kedden már volt némi időm magamra, és hagytam egy kicsit leülepedni a dolgokat" - tette hozzá.

Forrás: Red Bull