Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton biztos benne, hogy az időmérőn egyre jobb formát mutató McLaren Koreában felveheti a harcot a Red Bull-lal. Az istállónál a 700. versenyükre készülnek.

Bár a folyamatosan vizes pálya miatt nehéz bármit is kiolvasni a Koreai Nagydíj pénteki edzésnapjának eredményeiből, a McLarennél bizakodva várják a folytatást.

A délutáni gyakorláson első két helyet megszerző Jenson Button és Lewis Hamilton majdnem 2 másodpercet vert a mezőnyre, azonban tisztában vannak vele, hogy a hétvége többi részére jósolt száraz időjárás megkeverheti a lapokat.

"Az autónk gyorsnak bizonyult a mai körülmények között, de nehéz megmondani, hogy mi lesz a helyzet száraz pályán. Remélhetőleg ugyanez: szép lenne, ha ilyen fölényünk volna a mögöttünk lévő autókhoz képest, de hát ez valószínűtlen" - ismerte el Jenson Button, aki a délelőtti esőáztatta szabadedzésen mindössze egyetlen ellenőrző kört teljesített.

"Mivel a pályán eltöltött idő viszonylag kevés haszonnal járt, Jenson úgy döntött, inkább kihagyja az edzés nagy részét, hogy a szerelőinek legyen idejük változtatni az autóján a második szabadedzés előtt" - árulta el Martin Whitmarsh csapatfőnök.

A versenyző egyébként délután folyamatosan küszködött a gumik felmelegítésével a szokatlanul hűvös időben, ennek ellenére bizakodó "Az elmúlt néhány versenyen egyre erősebbek voltunk az időmérőn. Szeretnék jó rajtpozíciót szerezni, és mindenképpen meg is próbálom majd, de a harmadik szabadedzés is nagyon fontos lesz holnap, mivel senki sem tudja, hogyan viselkednek az autók magas üzemanyagszinttel és száraz pályára való gumikon" - mondta.

Forrás: AFP

Szintén erős időmérős teljesítményben bízik Lewis Hamilton. Ő úgy érzi, Jeongamban végre elkaphatják a Red Bullt, amely idén eddig legyőzhetetlennek bizonyult szombat délutánonként.

"Remek lenne megszerezni itt a pole pozíciót holnap: nehéz bármit is megmondani a mai köridőkből - az edzés végén lehetetlen volt a slick gumikon kört futni -, de szerintem gyorsak vagyunk, a kocsi remek, és Jenson az előző futamon megmutatta, hogy nagyon ütőképesek vagyunk" - vélekedett.

"Ezért nincs kétségem afelől, hogy képesek leszünk felvenni a versenyt a Red Bullokkal az időmérőn. Szerintem holnap már sokkal jobban fogjuk látni a helyzetet."

A csapatnál kereken 700. futamukra készülnek Koreában, így különösen örültek a pénteki edzéselsőségnek. "Ahogy közeledünk a 700. nagydíjunkhoz, bíztató, hogy az időeredmények élén vagyunk, de tisztában vagyunk vele, hogy a pálya teljesen más lesz száraz körülmények között" - tette hozzá Whitmarsh.