Vágólapra másolva!
"Barátságos" megegyezést kötött egymással a Williams és a Michael Waltrip Racing, amely korábban szerződésszegés miatt perelte a csapatot és annak új főmérnökét, Mike Coughlant.

A Williamsnek sikerült megegyeznie a Michael Waltrip Racing NASCAR-csapattal, amely még nyáron perelte be őket az új főmérnök, Mike Coughlan szerződtetése miatt. A Ferrari-McLaren kémbotrányban főszerepet játszó szakembernek 2012 végéig volt érvényes szerződése az amerikai istállóval, azonban ezt áprilisban felmondta, hogy csatlakozhasson a Williamshez.

"A Michael Waltirp Racing, Mike Coughlan és a Williams F1 ma megerősítik, hogy barátságos megoldással zárták le a vitát, amely Mike Coughlan Williamshez igazolása körül alakult ki" - adták hírül egy közleményben, a megegyezés részletei azonban egyelőre nem ismertek.

"Hálásak vagyunk Rob (Kauffmannak, a Michael Waltrip Racing társtulajdonosának), hogy megoldotta velünk ezt a problémát" - mondta Frank Wiliams. "A Waltrip szuper csapat, amely fantasztikus sportban szerepel - a legjobb pedig az, hogy a megegyezésnek köszönhetően az első NASCAR versenyemet is megnézhetem."

A hullámvölgybe került Williams új igazolásokkal igyekezte visszanyerni a lendületét. Miután eddigi technikai igazgatójuk, Sam Michael leköszönt, Coughlan mellett június végén leszerződtették az aerodinamikai szakembert, Jason Somerville-t, valamint vezető üzemmérnöknek Mark Gillant, aki már a múlt hétvégi Japán Nagydíjon elfoglalta a helyét a bokszutcai irányítóközpontban.