Vágólapra másolva!
A Sahara India Pariwar nevű nagyvállalat 42,5 %-os részesedést vásárolt a Force Indiában, és egyúttal a csapat névadó támogatója is lett.

Megváltoztak a tulajdonviszonyok a Force Indiánál, miután a csapat hivatalos közleményben jelentette be, hogy a Sahara India Pariwar 42,5 %-os részesedést vásárolt az istállóban. Az indiai óriásvállalat, melynek alegységei közé többek között pénzügyekkel, ingatlanokkal, biztosításokkal és a médiával foglalkozó cégek is tartoznak, körülbelül százmillió dollárt fektet az istállóba. A csapatfőnök, Vijay Mallya szintén a csapat 42,5 %-át birtokolja, 15 % pedig az eddigi társtulajdonos, holland Mol családnál marad.

A Sahara nagy hangsúlyt fektet a sportszponzorációra Indiában, jelen van az ország nemzeti sportjának számító krikett üzleti életében, a válogatottat is támogattja. A Force India részesedésének megvásárlásával a csapat neve Sahara Force India F1 Team lett, a vállalat neve az istálló új logójában is szerepel.

"India minden területen új magasságokat ér el, ebbe a sport is beletartozik. A Forma-1 mindig a nyugati világ jelképe volt, ezért az, hogy most India is ennek az izgalmas sportnak a részévé válik, minden honfitársunkat nemzeti büszkeséggel tölti el. Büszke vagyok arra, hogy a Sahara India egyetlen F1-es csapatának társtulajdonosa lett. Biztos vagyok benne, hogy a Sahara Force India F1 Team-mel közösen dicsőséget szerezhetünk szeretett országunknak" - nyilatkozta a vállalat elnöke, Subrata Roy Sahara két héttel az első Indiai Nagydíj előtt.

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya reméli, hogy a Sahara segítségével eredményesebbek lesznek a jövőben. "A Sahara-csoport nagyon fontos szerepet játszott az indiai sport fejlődésében, ezért ideális partner ahhoz, hogy a Force India csapatát nagyobb sikerekhez vezessük a Forma-1-es világbajnokságban" - vélte.