Vágólapra másolva!
A WSR idei második helyezettje, Jean-Eric Vergne az idény hátralévő részében három pénteki szabadedzésen vehet részt a Toro Rosso színeiben.

A Toro Rosso bejelentette, hogy az idény hátralévő részében a Red Bull által támogatott fiatal versenyző, Jean-Eric Vergne is vezetheti az autót a pénteki szabadedzéseken. A 21 éves francia idén a WSR-ben szerepelt, ahol a Hungaroringen rendezett mindkét futamot megnyerte. Végül Robert Wickens mögött a második helyet szerezte meg a múlt hétvégén véget ért bajnokságban.

Vergne már a hétvégi Koreai Nagydíj első szabadedzésén kipróbálhatja Jaime Alguersuari Toro Rossóját. "Jaime fogja kihagyni az edzést, mert legutóbb Sébastien Buemi volt az, akinek át kellett adnia a helyét Daniel Ricciardónak" - áll az istálló által kiadott közleményben.

A 2010-ben brit Forma-3-as bajnokságot nyerő versenyző Indiában nem kap lehetőséget, az új helyszín miatt ugyanis fontos, hogy a két állandó versenyző minél több időt töltsön a pályán. "Abu-Dzabiban ismét visszatér, akkor Buemit fogja helyettesíteni. Az idény utolsó versenyén, Brazíliában annak a versenyzőnek kell majd átadnia a helyét, aki kevesebb pontot szerzett" - tisztázta a csapat.

Vergne-nek megvan az esélye arra is, hogy 2012-ben már a futamokon is indulhasson, az azonban még kérdéses, hogy melyik jelenlegi pilóta helyét foglalhatná el. A csapat egyik autójára ráadásul a jelenleg a Hispániánál szereplő, szintén a Red Bull támogatását élvező Daniel Ricciardo is pályázik. A bajnokságban jelenleg Alguersuari áll jobban, három ponttal többet szerzett, mint Buemi.