Vágólapra másolva!
Eric Boullier minél előbb szeretné megtudni, számíthat-e Robert Kubicára 2012-ben, ezért napokon belül felhívja a lengyelt, hogy az állapota iránt érdeklődjön.

Bár a Renault már többször leszögezte, hogy felépülése esetén Robert Kubica vezetheti a csapat egyik autóját a 2012-es idényben, a lengyel válaszára már nem tudnak sokáig várni. A csapatfőnök, Eric Boullier először azt mondta, a februári ralibalesetéből lábadozó Kubicának október közepéig kell közölnie, hogy képes lesz-e versenyezni jövőre, később viszont október végére módosította a dátumot.

Kubica menedzsere, Daniele Morelli két hete elárulta, hogy a lengyel döntése a következő hat hétben várható, így Boullier várhatóan hajlandó lesz egy kicsit tovább várni a versenyzőre, amennyiben van esély a visszatérésére. A csapatfőnök mindenesetre már a héten kapcsolatba lép Kubicával.

"Ezen a héten felhívom, hogy megtudjam, hol tart a felépülésben, utána pedig elkezdhetünk tervezni" - nyilatkozta az Autosportnak. "Fogalmam sincs, milyen gyorsan tudjuk meghozni a döntést, mert ez nem egy átlagos helyzet. Találkoznunk és beszélnünk kell, tesztelnie kell az autót, és ezen kívül is rengeteg dolgunk van még."

Azt egyelőre nem tudni, hogy kit szerződtetne a Renault, amennyiben Kubica nem tud visszatérni. A jelenlegi két versenyző - Vitalij Petrov és a csapat szempontjából fontos szponzorokat szerző Bruno Senna - mellett a tesztpilóta, Romain Grosjean is esélyes lehet a versenyzőülésre, valamint a Williamstől esetlegesen távozó Rubens Barrichello nevét is szóba hozták a francia csapattal kapcsolatban.