Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a csapat egyetlen pillanatra sem lazít, és a következő idényre is megtartja a fölényét.

Japánban megnyerte az egyéni világbajnoki címet a Red Bull, és a konstruktőritől is csak néhány pont választja el. Helmut Marko, a csapat tanácsadója figyelmeztette a riválisokat, hogy jövőre se számítsanak könnyű szezonra, az istálló domináns szerepének megtartására készül.

Marko szerint a Red Bull jól felkészült a 2012-es idényre, a csapat esélyes az újabb címvédésre. "Versenyről versenyre haladunk, és természetesen annyiszor akarunk nyerni, ahányszor csak lehetséges" - nyilatkozta Marko a BBC-nek. "Az egész stáb együtt marad, úgyhogy nem látok arra utaló jelet, hogy jövőre sikertelenek lennénk."

Sokakhoz hasonlóan Marko is gratulált Vettel második bajnoki címéhez, de nem felejtette el kidomborítani, hogy a Red Bullnak mekkora szerepe van ebben a sikerben. "Sebastian nagyszerű munkát végzett, gyakorlatilag nem követett el hibát, és szerencséje volt azzal, hogy megbízható autóban ült."

"Ellentétben az előző évvel, amikor kétszer is az első helyről kellett kiállnia technikai gondok miatt, az idén egyetlen műszaki hibája sem volt. Mindannyian nagyon örülünk a második világbajnoki címnek, és már készülünk a következőre."