Vágólapra másolva!
Christian Horner csapatfőnök szerint Sebastian Vettel nem volt szabálytalan, amikor a rajt után leszorította az őt támadó Jenson Buttont.

Jenson Button ígéretéhez híven már a rajt után megpróbálta elkapni a pole-ból induló Sebastian Vettelt, aki azonban nem adta könnyen az első helyet, és határozottan kiterelte őt a pálya szélére. A Red Bull csapatfőnöke úgy érzi, versenyzője nem lépte át a határt.

"Védte a belső ívet, leszorította (Buttont). Nagyjából sportszerű megmozdulás volt. Meg akarta nyerni a versenyt. Jenson bölcsen döntött, és elvette a gázt. Megnéztük néhányszor a visszajátszást, és rendben volt" - vélekedett Christian Horner. "Természetes, hogy Jenson felfújta a dolgot. Szeretett volna kiharcolni egy büntetést, ez is része a játszmának."

A csapatfőnök arra utalt, hogy a Japán Nagydíjat végül megnyerő McLaren-es már a futam közben, csapatrádión büntetést javasolt Vettelnek, és a dobogóra készülődve is jelezte, nem tartja teljesen korrektnek a történteket.

"Úgy gondolom, tényleg elég kemény próbálkozás volt" - tette hozzá Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke. "Jenson jól jött el, és ha nem terelik le a pályáról, előzhetett volna. Szerintem ettől csak még inkább meg akarta nyerni a versenyt."