Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája már nem hisz abban, hogy valaha is vb-címet szerezhet. Az idén viszont még futamot szeretne nyerni.

Mark Webber két interjúban is elismerte, hogy valószínűleg 2010-ben volt először és utoljára esélye a Forma-1-es világbajnokság megnyerésére. A Red Bull pilótája tavaly négy futamgyőzelmet aratott, és a szezonzáróig harcban állt az elsőségért, az idén viszont jóval gyengébben teljesít csapattársánál, a címvédő Sebastian Vettelnél: 127 ponttal van lemaradva tőle, és még egyetlen versenyt sem tudott nyerni.

"Igen, természetesen úgy gondolom, hogy a tavalyi volt az utolsó esélyem a vb-cím megszerzésére. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok magamra, keményen harcoltam, és sok olyan dolgot vittem véghez, amire mások nem lettek volna képesek" - mondta Webber. Azt sajnos az írott szöveg alapján nehéz eldönteni, hogy az ausztrál ezt a "természetesen"-t komolyan gondolta-e, vagy csak (ismét) felhúzta magát egy újságírói kérdésen.

Mindenesetre az Autosportnak már valamivel optimistább hangnemben nyilatkozott: "A tavalyi szezon különleges volt, az ember nem minden évben harcolhat a világbajnoki címért. Most visszakerültünk a normális kerékvágásba, de azon dolgozunk, hogy ismét összejöjjön a dolog. Nagyon is lehetséges, hogy 2010 volt az utolsó esélyem, de soha nem lehet tudni. Bizakodva várom a következő szezont. Keményen kell dolgoznunk, hogy (Vettelnek) ne legyen még egyszer olyan könnyű dolga, mint az idén."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Webber beszélt arról is, hogy mi az oka idei gyengébb teljesítményének. Finoman utalt arra, hogy a Red Bull nagyobb támogatást nyújtott az első hatból öt versenyt megnyerő Vettelnek, mint neki: "Ahhoz, hogy az ember megnyerje a világbajnokságot, a csapat 100 százalékos támogatására van szüksége. Azt hiszem, a mi csapatunk ebből a szempontból nehéz helyzetben van, hiszen mindkettőnknek magasak az elvárásai. A szezonkezdet alapján nyilvánvaló volt, hogy ki kapja a több segítséget, és ezt bizonyos értelemben meg is tudom érteni."

"Seb rendkívüli teljesítményt nyújtott, miközben én nagyon ritkán vezettem a versenyeket, sokkal kevesebbszer, mint tavaly. Jó lenne még az idén ismét nyerni, de megbízhatónak is kell lennünk, hiszen egy futamgyőzelem és négy kiesés nem lenne túl jó mérleg. Ha sikerül jól rajtolnom és tiszta első etapot futnom, lehet esélyem a győzelemre" - mondta Webber, aki jelenleg a 4. helyen áll a pontversenyben.