Vágólapra másolva!
Addig nem válthat nevet a két istálló, amíg a Formula One Commission áldását nem adja rá.

A Team Lotus azt szeretné, ha jövő szezonban már Caterhamnek hívnák az istállót, míg a Renault jövőre már Lotusként versenyezne, mivel a brit sportkocsigyártó tavaly óta névadó szponzora az enstone-i székhelyű alakulatnak.

Ahhoz, hogy a névcsere megvalósuljon, a Formula One Commission 26 tagjából 18-nak rá kell bólintania. Ennek a szervezetnek tagjai Bernie Ecclestone, a csapatok képviselői, az FIA elnöke, Jean Todt, több versenypromóter, valamint a motorgyártók és a legnagyobb szponzorok képviselői.

A névcsere valószínűleg meg fog valósulni, mert a FOTA (a csapatok szövetsége) előzetesen már elárulta, hogy nem fog akadályokat gördíteni az útjába. Most azonban kiderült, hogy a Ferrari, a Sauber és a Hispania a szituáció tisztázását kéri, azt szeretnék, ha a Formula One Commission részletesen megtárgyalná az ügyet. Egyes csapatoknak nem tetszik, ha mások évről-évre változtatnak a nevükön, mivel ezzel szerintük a Forma-1 imázsát és követhetőségét rontják.

Ha esetleg a Formula One Commission mégsem engedélyezné a névváltást, akkor a Lotusnak és a Renault-nak két lehetősége maradna: vagy megtartanák az idei neveiket, vagy fölvennék az újakat, de cserébe nem részesülhetnének a busás televíziós jogdíjakból, mert ilyen esetben a szabályok szerint új csapatnak minősülnének.