Vágólapra másolva!
A tereprali versenyző egy újonnan létrehozott posztot foglalt el: üzletfejlesztési igazgató lett. Nyereségesebbé akarja tenni a pályát.

Új kinevezéssel folytatódott a Hungaroring Sport Zrt. menedzsmentjének átszervezése, amikor bejelentették, hogy október 3-tól az ismert tereprali versenyző, Szalay Balázs lett a cég üzletfejlesztési igazgatója. Ezt a posztot most hozták létre, hogy egy közlemény szerint "összefogja a pályával kapcsolatos üzletfejlesztéseket, marketing és PR-tevékenységeket, illetve az értékesítési terület feladatait."

A Hungaroring új elnök-vezérigazgatója, a 2010 szeptemberében kinevezett Gyulay Zsolt azt tűzte ki célul, hogy a cég a saját hatáskörébe vonja az eddig kiszervezett pályahasznosítást. Egy hároméves terv keretében szeretnék "minden tekintetben" gazdaságilag nyereségessé tenni a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroringet.

A kiterjedt kapcsolatokkal rendelkező Szalaytól azt várják, hogy a pályához tartozó összes létesítmény - a mostanában nem használt off-road pályát és a vezetéstechnikai centrumot is beleértve - kihasználtsága javuljon.

"A termékfejlesztés, a marketing, az értékesítés és a PR-tevékenység irányítása mindenhol összehangolt munkát követel, amit csak egymásra utalva lehet eredményesen végezni, így itt is egy kézbe került mind a négy terület. Ezek vezetése a legfőbb feladatom" - mondta Szalay. "Egyértelmű a célom: a Hungaroring mostantól olyan fejlesztéseket, projekteket fog támogatni, amelyek veszteség helyett nyereséget hoznak a cég számára."

Az [origo] F1 Hírek úgy tudja, október 1-től nem dolgozik a cégnél a Hungaroring Sport Zrt. értékesítési igazgatója, Walter Csaba, akit az év elején neveztek ki, s aki előtte a tanpálya, illetve még korábban a pályahasznosítást végző Racing System Kft. ügyvezetője volt.

Forrás: Farkas Péter [origo]

Tavalyi kinevezésekor Gyulay a pálya és a környékbeli infrastruktúra fejlesztésének szükségességéről beszélt. Bár a versenyzők jellemzően csak az utolsó kanyarban panaszkodnak a burkolat minőségére, a Hungaroringet információink szerint a közeljövőben teljes hosszában újraaszfaltozhatják.

A pályának a Forma-1-gyel 2016-ig van érvényes szerződése, de jövőre visszatér Mogyoródra a Túraautó Világbajnokság, a WTCC is, amely idén látogatott először hazánkba.