Vágólapra másolva!
A hatodik és hetedik helyet megszerző Mercedes GP végül elégedetten zárta a pénteki napot Szuzukában, bár délelőtt még rossz volt az autójuk balansza.

Átlagos pénteket zárt a Mercedes GP a Japán Nagydíjon. Főként a helyes beállítások megtalálása volt a csapat célja, ami nagyjából sikerült is nekik.

"Amit szerettünk volna, azt nagyjából elértük, de tudjuk, hogy a pálya karakterisztikája nem passzol tökéletesen az autónkhoz, és vannak még területek, amelyeken dolgoznunk kell. Amit eddig láttam, abból arra következtetek, hogy az időmérőn abban a régióban találjuk majd magunkat, ahol mostanában lenni szoktunk" - nyilatkozta a Szuzukában korábban már öt győzelmet arató Michael Schumacher.

Nico Rosberg hasonló véleményen volt a csapattársával: "Azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a helyes balanszot magas és alacsony üzemanyagszinttel is. A második szabadedzés végén elégedett voltam azzal, amit tanultunk, szerintem minden a helyes irányba tart a holnapi időmérő előtt."

"Szuzuka egy nagy kihívást jelentő pálya, elég trükkös volt megtalálni a balanszt reggel, amikor megkezdtük meg a munkát. A második szabadedzés végére nagyjából felülkerekedtünk ezen, mert a mérnökeink és a versenyzőink jó munkát végeztek azzal, hogy hatékonyabb megoldásokat találtak. Világos, hogy a gumik központi szerepet játszanak majd vasárnap" - nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök.

"A köridőink a versenyszimuláció alatt az opciós (lágy) gumikeveréken elég egyenletesnek tűntek, úgyhogy biztos alapokról kezdhetjük a munkát ma estétől" - tette hozzá a Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug.

Forrás: Mercedes GP