Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint az emberek eltúlozzák az idén elkövetett hibáit, és igyekszik figyelmen kívül hagyni a kritikákat. Az angol úgy gondolja, elsősorban a balszerencse áldozata lett idén.

Az utóbbi időben szinte minden alkalommal a vitatott esetek és különféle ütközések kapcsán merül fel Lewis Hamilton neve a sajtóban, ő azonban megpróbál nem törődni az őt kritizáló újságírókkal. A McLaren versenyzője a Japán Nagydíj előtt elmondta, szerinte nem kell panaszkodnia pályafutásának eddigi alakulása miatt, még akkor sem, ha az idei évben különösen nehéz dolga van.

"Úgy látom, másoknak nincsenek ilyen problémáik, de nincs is sok olyan ember, aki annyi mindent elért, mint én" - idézi az Autosport Hamiltont. "Nyolcéves koromtól kezdve egészen 2008-ig minden második szezonomban nyertem egy bajnokságot, tehát eddig elég jól teljesítettem. Most viszont volt néhány nehéz évem, és valószínűleg még soha nem volt olyan megpróbáltató szezonom, mint az idei."

"Nem az a lényeg, hogy mit és hogyan csináltam az idén, hanem az, hogy hogyan fogok ebből kilábalni, hogyan kerekedem felül rajta, és végül hogyan kerülök ismét az élre" - tette hozzá Hamilton, majd sokak véleményére reagálva elmondta, a hullámzó teljesítményét nem befolyásolta a menedzsmentje, és "élete legjobb döntése volt", amikor az XIX Management segítségét választotta.

Forrás: McLaren

"Szerintem csak balszerencsés voltam - hibáztam néhányszor, ennyi az egész. Jenson (Button) jó munkát végez, de az emberek elfelejtik, hogy én csak 17 pontra állok a bajnokság második helyétől, Sebastian (Vettel) mögött pedig mindenkinek több mint száz pont a lemaradása" - magyarázta a tabella ötödik helyén álló Hamilton.

A 2008-as világbajnokság győztese szerint a negatív kritika sem befolyásolja a pályán mutatott teljesítményét. "Nem olvasom a kritikákat, de tudom, hogy az egész világon írnak rólam... Én csak élem az életemet, és boldog vagyok" - mondta. "Attól függetlenül, hogy milyen ostobaságokat írnak rólam, én továbbra is csak arra fogok koncentrálni, hogy futamokat nyerjek."

Miután a gyakori ütközések okáról kérdezték, Hamilton az előzési manővereket a labdákkal való zsonglőrködéshez hasonlította. "Olyan sok minden történik egyszerre, és néha, miközben az ember előzni próbál, elejti az egyik labdát, és ezután már nem lehet mit tenni" - magyarázta. "Úgy tűnik, én elég gyakran elejtem ezt a bizonyos labdát, de nem mindig ugyanazon a helyen. Könnyű azt mondani, hogy tanulhattam volna az előző hibáimból, de a következő mindig máshol történik meg, így nagyon keményen kell próbálkoznom."

Hamilton továbbá ismét megerősítette, hogy nem szeretne többet a Felipe Massával történt szingapúri incidensről beszélni, elmondása szerint "semmi problémája" nincs a brazillal.