Vágólapra másolva!
A Japán Nagydíjon már az összes versenyzőnek az új fejlesztésű, zyloncsíkkal ellátott bukósisakot kell használnia, bár egyes versenyzők és a szponzorok nem örülnek a változásnak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hétvégi Japán Nagydíjtól kezdve az összes versenyző számára kötelezővé tette az eddiginél biztonságosabb új bukósisak használatát. Néhány pilóta már a 2011-es szezon eleje óta használja a fejlesztést, melynek legnagyobb újdonsága, hogy a sisakrostély felső peremén a golyóálló mellényekhez is használt, zylon nevű anyagból készült csíkot helyeztek el. Az a célja, hogy jobban védje a versenyzőket az olyan eseteknél, mint Felipe Massa balesete volt a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén, mivel a sisak legsérülékenyebb része éppen a rostély és a külső héj találkozásánál van.

Az új fejlesztésű sisak 50 grammal nehezebb a korábbi verziónál, a plexit pedig kisebb mértékben lehet felnyitni rajta. A Szingapúri Nagydíjon már a mezőny fele a biztonságosabb fejvédőt használta, néhány versenyző azonban nem volt teljesen elégedett vele, ugyanis elmondásuk szerint a zyloncsík eltávolításakor megsérül a sisakrostély bevonata. Az Auto Motor und Sport információ szerint a szponzorok sem örülnek a változásoknak, mert így a cégek logói kisebb felületen lesznek láthatóak.