Vágólapra másolva!
Szerintük a Felipe Massának szánt elhíresült rádióüzenetben semmi rosszindulatú nem volt, ezért a miatta kitörő botrány "sok hűhó semmiért."

A Ferrari saját honlapján, "Suttogó" című glosszarovatában reagált a napokban napvilágot látott szingapúri rádióüzenetre, amelyben versenymérnöke, Rob Smedley arra buzdította Felipe Massát a Szingapúri Nagydíj alatt, hogy "tegye tönkre" Lewis Hamilton versenyét.

Amint a Forma-1 hivatalos videoösszefoglalójából kiderült, Smedley szó szerint azt mondta Massának: "Tartsuk fel Hamiltont, ameddig csak tudjuk! Tegyük tönkre a versenyét, amennyire csak lehet! Gyerünk, haver!" Ez azért vert fel nagy port, mert Massa és Hamilton röviddel később összeütközött. A Ferrari szerint azonban, noha a szóhasználat valóban balszerencsés volt, az üzenetben nem volt semmi rosszindulatú - és a baleset különben is Hamilton hibájából történt.

"Szavak, szavak, szavak... Az angol napilapok némelyikét olvasgatva úgy tűnik, a Suttogó nem volt egyedül azzal, hogy William Shakespeare jutott eszébe, amikor rábukkant a Rob Smedley által a Szingapúri Nagydíjon használt kifejezésből, azaz egy vakondtúrásból épített polémiahegyre" - írták.

"Való igaz, hogy Felipe Massa versenymérnöke a pillanat hevében a 'tönkretesz' szót használta. Lehet, hogy ez nem volt a legkorrektebb szóhasználat, de nem volt benne semmi rosszindulat. Pláne, ha meggondoljuk, hogy Rob ízig-vérig midddlesbrough-i srác."

A Ferrari emellett elárulta, hogy az idézett rádióbeszélgetés a 11. körben hangzott el, egész pontosan az 5-ös kanyarnál, amikor Massa és Hamilton épp a bokszba igyekezett.

"Más szóval semmi köze nem volt a Felipe és Lewis közötti ütközéshez, amely csak a következő körben történt" - vélték. "Nem lett volna nehéz elkerülni ezt a félreértést, de hát a Forma-1 őrült világa már csak ilyen. Mindenesetre, ahogy maga az avoni bárd is írta volna, ez az egész sok hűhó volt semmiért."