Vágólapra másolva!
Nemrég tesztelt is náluk, és sokan Felipe Massa utódját látják benne, de Peter Sauber szerint Sergio Pérez valójában nem tart a Ferrarihoz.

Az egyelőre a GP2-ben versenyeztetett Jules Bianchi mellett Sergio Pérezt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy amikor Felipe Massának 2012 végén lejár a szerződése a Ferrarinál, elfoglalja a helyét. A mexikói az Olasz és a Szingapúri Nagydíj között még tesztelte is a maranellói istálló autóját, jelenlegi munkaadója, Peter Sauber szerint azonban ennek nincs jelentősége.

A felvetésre, hogy annak idején Massa is hasonló utat járt be, három szezont töltve a Saubernél, mielőtt továbblépett a Ferrarihoz, Sauber azt felelte: "Felipével nem lehet összehasonlítani, mert neki már szerződése volt a Ferrarival, amikor hozzánk igazolt."

A Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn azt mondta, hogy mivel Pérez tagja a Ferrari tehetségkutató programjának, a Ferrari Driver Academy-nek, előre tudták, hogy a tesztre idővel sor kerül.

"Az akadémiát azoknak találták ki, akik a Forma-1-be szeretnének kerülni, ő viszont már ott van, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni" - mutatott rá. "Nem tudunk további tervekről. Amennyire mi tudjuk, csak egyetlen tesztről volt szó. A programot nem velünk közösen bonyolítják le. Csak gondoskodunk róla, hogy (Pérez) ottani tevékenysége ne ütközzön a miénkkel, amit a Ferrari is tiszteletben tart. Találtunk megfelelő időt a tesztre, de ennyi."

Pérezt sokan az év legjobb újoncának tartják. Tapasztaltabb csapattársát, Kamui Kobajasit 9:5-re legyőzte az időmérőkön, bár pontot csak háromszor szerzett, míg a japán már hétszer.