Vágólapra másolva!
A mérnöke rádión arra kérte, minél tovább tartsa fel a McLaren versenyzőjét. Röviddel ezután összeütköztek.

Mielőtt Lewis Hamilton és Felipe Massa összeütközött a Szingapúri Nagydíjon, a Ferrari arra kérte a brazilt, hogy "minél tovább tartsa fel" a McLarent. Ez a Forma-1 hivatalos videóösszefoglalójából derül ki.

Massa és Hamilton az első bokszkiállásukat megelőzően az 5-6. helyen haladtak, és éppen utolérték a gumikopással küszködő Fernando Alonsót, aki erre ki is állt előlük kereket cserélni. A következő, azaz 11. körben ők is követték a példáját, majd a szuperlágy keveréket választó Hamilton szinte azonnal támadást indított Massa ellen.

Noha az a videóból sem válik világossá, hogy a beszélgetés pontosan mikor hangzott el, kb. 1:09-nél kezdődve hallatszik, amint versenymérnöke, Rob Smedley azt mondja Massának: "Tartsuk fel Hamiltont, ameddig csak tudjuk! Tegyük tönkre a versenyét, amennyire csak lehet! Gyerünk, haver!" Erre nyilván azért is szükség volt, hogy védjék Alonsót.

Amikor aztán a 12. körben, a DRS-zóna végén Hamilton megpróbálta megelőzni Massát, ő védte a belső ívet, későn tudott fékezni, és simán elöl maradva fordult be a 7-es kanyarba. Hamilton viszont kissé elfékezte magát, és kormányzás közben hátulról a Ferrarinak koccant. Ettől Massa jobb hátsó defektet kapott, az ő autóján pedig eltört az első vezetőszárny, így mindketten egy extra bokszkiállásra kényszerültek. Hamiltont ráadásul még áthajtásos büntetéssel is sújtották, amiért balesetet okozott.

A rádióutasítás 1:09-nél hangzik el

Ő végül az 5. helyen, 12 másodperccel Alonso Ferrarija mögött ért célba, míg Massa csak 9. lett. A két versenyző a futam után a pályán kívül is összecsapott, amikor a brazil - miután a mérlegelésnél hiába próbált beszélni vele - a TV-interjúk közben ment oda Hamiltonhoz, gúnyosan megpaskolva a vállát.

Bár a napvilágra került rádióbeszélgetés érdekes adalék, lényegi információt nem hordoz, mivel Massa nyilván külön utasítás nélkül is Hamilton feltartására törekedett volna, és az ütközés egyébként sem az ő hibájából következett be.