Vágólapra másolva!
Bár eredetileg október közepéig adtak volna neki időt, hogy bebizonyítsa, újra képes versenyezni, most azt ígérik, tovább is hajlandóak várni rá.

A csapatfőnök, Eric Boullier korábban azt mondta, a Renault-nak október közepéig vagy végéig tudnia kell, hogy 2012-ben újra számíthat-e a februári ralibalesetéből lábadozó Robert Kubicára. "Szeretnénk, ha visszatérne, szeretnénk, ha nálunk versenyezne" - jelentette ki a múlt héten. "Az állapotára vonatkozóan azonban nincs garancia, és november elejéig nagyjából biztosnak kell lennünk a kilátásai felől, hiszen szem előtt kell tartanunk a csapat érdekeit."

A Renault istálló tulajdonosát, a Genii Capitalt irányító Gérard Lopez viszont az Auto Motor und Sportnak most úgy nyilatkozott, hogy ennél néhány héttel tovább is hajlandóak várni Kubicára, aki legutóbbi műtétje után már sérült jobb könyökét is elkezdte mozgatni. A tervek szerint még októberben ki fogja próbálni magát a volán mögött is, amikor beül egy 2009-es forma-1-es Renault-ba vagy valamilyen más versenyautóba.

"Ha Robert megjelenik a versenyzőpiacon, természetesen lecsapunk rá" - jelentette ki Lopez. "Az üzleti modellünknek a pályán elért siker az alapja. Robertnek átutaltuk az idei fizetését, holott nem is versenyzett nálunk."

"November elején alaposan megvizsgáljuk a helyzetet. Robert kap egy autót is, hogy megmutassa, mire képes. Az adatelemzés ma már annyira pontos, hogy egy másik autóban is kiderül róla, fizikailag alkalmas-e a versenyzésre."

A Renault ingatagnak vélt anyagi helyzete egész évben téma volt, Lopez azonban Boullier-hoz hasonlóan azt állítja, nincsenek gondjaik. "Minden számlát időre kifizettünk... A személyi állományunkat 480-ról 520 fősre bővítettük, a szélcsatornát átépítettük, hogy 50 helyett 60 százalékos méretarányú modellek befogadására is alkalmas legyen" - emlékeztetett. "Ezt mind nem tettük volna, ha kizárólag az üzleti szempontokat tartjuk szem előtt.