Vágólapra másolva!
Mivel hazai versenyén, az Indiai Nagydíjon újra rajthoz állhat majd, Szingapúr után Japánban is lehetőséget kap a vezetésre péntek délelőtt.

A Hispania már korábban bejelentette, hogy az Indiai Nagydíjon újra a helyi versenyzőt, Narain Karthikeyant indítja Daniel Ricciardo helyett. Mivel azonban ő legutóbb a júniusi valenciai futamon állt rajthoz, már a szingapúri hétvége péntek délelőtti szabadedzésén is beültették a csapat egyik autójába, hogy gyakorolhasson.

A Hispania most bejelentette, hogy Karthikeyan a jövő hétvégi Japán Nagydíj első edzésnapján is vezethet majd, mégpedig Tonio Liuzzi helyén. Szingapúrban is az olasz autójában ült, s bár akkor az utolsó helyen végzett, mindössze 45 ezredmásodperccel maradt le Ricciardótól.

Egyébként a 34 éves indiai iránt - aki 2005 óta összesen 26 nagydíjon állt rajthoz, s a legjobb eredménye egy 4. helyezés volt a Jordannel - a hírek szerint a Rubens Barrichello helyére utódot kereső Williams is érdeklődik. Karthikeyan 2006-ban és 2007-ben már dolgozott náluk tesztpilótaként.

Forrás: AFP