Vágólapra másolva!
A Forma-1 nagyura úgy véli, nem a csapatfőnökök dolga, hogy a sport kereskedelmi oldalával foglalkozzanak, így a FOTA egy "felesleges szövetség".

Bernie Ecclestone eddig sem nézte jó szemmel a Forma-1-es csapatok érdekvédelmi szervezetének, a FOTA-nak a tevékenységét, most pedig ismét oda is szúrt egyet a szövetségnek, amelynek a Hispanián kívül az összes istálló tagja.

"Megpróbálok nem gondolni rájuk" - nyilatkozta a Formula1.com-nak a 2008-ban alakult szervezetről, amely többek között azt szeretné elérni, hogy a csapatok nagyobb arányban részesüljenek a nagydíjakon szerzett bevételekből. A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló cégcsoport főnökeként azonban Ecclestone úgy véli, a csapatoknak nem kellene beleszólniuk a sport üzleti kérdéseibe.

"Egy felesleges szövetségről van szó. Olyan emberek alkotják, akiknek csak arra kellene koncentrálniuk, hogy versenyképes autókat tudjanak a pályára küldeni" - jelentette ki. "Nem kellene ezzel foglalkozniuk. Van elegendő pénzügyi forrásunk, erről én gondoskodom."

Ecclestone a véleményét egy, a Red Bull-főnök Christian Hornerrel közösen adott interjúban fejtette ki, aki - annak ellenére, hogy csapata, a Red Bull is tagja a FOTA-nak - nem szállt vitába a 80 éves üzletemberrel. "Én sem gondolok rá túl sokat" - mondta a szövetségről.

A Hispania annak idején azért lépett ki a FOTA-ból, mert nem fizetett tagdíjat. A csapat főnöke, Colin Kolles azóta tréfából megalapította a valódi funkció nélküli OTA-t, a "One Team Association"-t, amelybe meghívásos alapon lehet bekerülni, s amelynek már a rivális alakulatok személyzetéből is többen a tagjai lettek.