Vágólapra másolva!
A Robert Kubicát kezelő Riccardo Ceccarelli biztos benne, hogy a lengyel 2012-ben ismét Forma-1-es versenyző lehet, a visszatérés időpontját azonban továbbra sem tudta meghatározni.

Bár továbbra is ellentmondásos híresztelések jelennek meg Robert Kubica visszatérésével kapcsolatban, kezelőorvosa szerint most már biztos, hogy a februárban ralibalesetet szenvedett lengyel folytathatja Forma-1-es pályafutását.

"Bizonyossággal mondhatom, hogy Robert Forma-1-es versenyző lesz 2012-ben" - nyilatkozta Riccardo Ceccarelli az Omnicorse-nak. A visszatérés időpontját az orvos sem tudta pontosan meghatározni, szerinte Kubica "november és január közötti" időszakban ülhet újra Forma-1-es autóba. Mivel a pilótának október végéig meg kell győznie a Renault-t arról, hogy képes lesz versenyezni, elképzelhető, hogy Kubicának más csapatnál kell állás után néznie.

Kubica a balesetben a jobb kézfején szenvedte el a legsúlyosabb sérüléseket, Ceccarelli szerint azonban már ez a testrész sem ad okot az aggodalomra. "A keze nagyszerű állapotban van, bár a gyógyulás fokozatos. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a három ideg közül kettő megsérült, az inak és az izmok pedig elszakadtak, de most már ismét érzi az ujjbegyeit" - részletezte.

Kubica a baleset óta még nem vezetett autót, a jobb lábát ugyanis a gyorsabb gyógyulás érdekében még mindig rögzítik. "Robert lábán még mindig van egy külső rögzítő eszköz, ennek az eltávolítását nem siettetjük. Minél tovább a lábán van, annál jobb lesz az eredmény. Még ráérünk ezzel, miközben a kézfej és a könyék gyógyulását várjuk" - magyarázta Ceccarelli, majd hozzátette, a fő feladat mostantól a megfelelő izomműködések biztosítása.

"Az izmai hónapokon keresztül passzívak voltak, ezért vissza kell nyernie az erejét és a megfelelő izomfeszültséget. Már nem az a kérdés, hogy tud-e a Forma-1-ben versenyezni" - jelentette ki.