Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint Jenson Button "hihetetlenül" jó munkát végez a szezonban, és csapattársa idei teljesítményét a sajátjánál jobbra értékeli. A Felipe Massával történt incidensen sikerült túllépnie.

A Szingapúri Nagydíj után Lewis Hamiltonnak már matematikai esélye sincs arra, hogy világbajnok legyen, öt futammal a vége előtt ugyanis 141 pont a hátránya Sebastian Vettelhez képest. Bár a németnek már csak egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy bebiztosítsa bajnoki címét, Jenson Button hivatalosan még nem szállt ki a küzdelemből: ő 17 ponttal többet szerzett, mint a különböző ütközések, incidensek miatt hátrányba került csapattársa.

"Azt hiszem, én már csak annyit tehetek, hogy összeszedem magam, és az elmúlt négy versenyhez képest jobb eredményeket érek el" - nyilatkozta a Reutersnek Hamilton, aki Buttonhoz hasonlóan két futamot nyert az idén. "Jenson hihetetlen munkát végez. Úgy érzem, az egész szezonban jobb teljesítményt nyújtott. Már az sem számítana sokat, ha a következő öt versenyen én lennék a jobb, hiszen az egész idényt figyelembe kell venni."

Hamiltont Szingapúrban is egy ütközés akadályozta meg a jobb eredmény elérésében: a 12. körben Felipe Massát próbálta előzni, a két autó azonban összeért. A ferraris defektet kapott, Hamiltonnak letört az első vezetőszárnya, a sportfelügyelők pedig áthajtásos büntetéssel sújtották. Massa a futam utáni nyilatkozataiban élesen kritizálta ellenfelét, Hamilton azonban már nem törődik az incidenssel.

"Sikerült figyelmen kívül hagynom, és túlléptem rajta" - jelentette ki a végül 5. helyen célba érő brit.