Vágólapra másolva!
Tízezer eurós büntetést szabtak ki a sportfelügyelők a Lotusra, amely Szingapúrban elővigyázatlanul engedte ki Heikki Kovalainent Sebastian Vettel elé a bokszutcában.

A Lotus tízezer eurós (mintegy 2,8 millió forintos) büntetés kapott a Szingapúri Nagydíj után, amiért veszélyesen engedte ki Heikki Kovalainent a bokszutcában Sebastian Vettel elé.

Bár kívülről úgy tűnt, nem sokkal kerülték el az ütközést, Vettel a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, direkt figyelte a Lotus bokszutcai jelzőlámpáját, így látta, hogy Kovalainen meg fog érkezni eléje, ezért elemelte a lábát a gázról.

A finn végül Vitalij Petrov Renault-ja előtt, a 16. helyen fejezte be a versenyt, míg Jarno Trulli váltóhiba miatt kiesett. Kovalainen ironikus módon még dicsérte is a szerelők reakcióját. "A bokszstratégia kifizetődött számunkra, a fiúk briliáns munkát végeztek azzal, ahogy minden alkalommal gyorsan küldtek ki engem, ezzel is segítve, hogy Petrov előtt maradhassak a bokszkiállások után" - mondta még az ítélet meghozatala előtt.