Vágólapra másolva!
A csapatok azt nehezményezik, hogy nem kérték ki a véleményüket a 2012-es versenynaptárral kapcsolatban, Bernie Ecclestone szerint azonban örülniük kellene, hogy egyáltalán van hol versenyezniük.

A csapatok érdekképviseletét ellátó FOTA panasszal fordult a Nemzetközi Automobil Szövetséghez, az FIA-hez és Bernie Ecclestone-hoz, mivel állításuk szerint nem kérték ki a véleményüket a nemrégiben véglegesített 2012-es versenynaptárral kapcsolatban. A sport keretszerződését tartalmazó Concorde Agreement szerint az istállók beleegyezésére is szükség van, ha egy szezonban több mint tizenhét futamot rendeznek, és ezek legalább felét Európán kívül.

Az Autosport értesülései szerint Jean Todt FIA-elnök Ecclestone-hoz irányította a csapatokat, mondván: az FIA szerepe valójában csak annyi, hogy hivatalos pecséttel látja el a papírokat. A Forma-1 ura szokásához híven néhány odavetett mondattal intézte el a csapatok panaszait. "Nem kell elutazniuk, ha nem akarnak" - mondta. "Forduljanak a rendőrséghez. Szerencsések, hogy egyáltalán vannak versenyeink. Ezek nélkül ők is lehúzhatnák a redőnyt."

A FOTA alelnöki posztját betöltő Eric Boullier elárulta, főleg a sok tengerentúli verseny okozta magas költségek miatt aggódnak. "Több különböző kezdeményezés is van, de nem könnyű megváltoztatni a dátumokat" - fogalmazott.

Monisha Kaltenborn, a Sauber ügyvezető igazgatója viszont arról számolt be, hogy az istállókat inkább csak a hivatalos procedúra átugrása zavarja, és valójában az ő napirendjükön sem szerepelnek további változtatások. "A lényeg, hogy húsz verseny lesz, olyan régiókban, ahol szeretnénk jelen lenni, úgyhogy lépjünk túl ezen, és foglalkozzunk fontosabb kérdésekkel!" - mondta.