Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel úgy szerezte meg a pole pozíciót, hogy az utolsó gyors körét félbeszakította, mert féltette az autóját a magas rázókövektől. Webber elégedett volt a második hellyel, mivel eddig nem érezte túl jónak az autóját a hétvégén.

Sebastian Vettel azt mondta az időmérő utáni sajtótájékoztatón, hogy gyorsabb is lehetett volna. "Az utolsó etapomban talán túl sokat vállaltam, amikor bementem az igazán trükkös, 10-es sikánba. Szerintem meg tudtam volna csinálni, de úgy döntöttem, inkább félbeszakítom a kört, mert könnyen kárt okozhattam volna az autómban. Elégedett vagyok az első körömmel, úgy gondolom, a pálya állapota egy kissé javult a végére, ezért lehetett gyorsabban menni."

Vettel újabb, idei 11. pole pozíciója azt jelenti, hogy már csak háromra van Nigel Mansell rekordjától az egy szezonban szerzett első rajkockák számát tekintve. Állítása szerint azonban nem foglalkoztatja a csúcsdöntés, inkább a holnapi versenyre koncentrál. "Úgy gondolom, igazán kivételes volt" - mondta Mansell rekordjáról. "1992-ben Nigelnek egy hihetetlen éve volt. Mi sem csináljuk túl rosszul a dolgunkat ebben az évben, de helytelen lenne, ha ilyesmin törnénk a fejünket. Holnap hosszú verseny vár ránk, ott osztják a pontokat, nem az időmérőn."

Forrás: Red Bull

Vettel csapattársa, Mark Webber is elégedett volt a Red Bull által elfoglalt első sorral. "Ez a pálya sok megpróbáltatást okozott nekem a múltban, különösen a szombatokon, de a versenyek általában jobban mennek nekem itt. Seb elég keményen és hamar megmutatta mindannyiunknak, hogy nagyon gyors. Ritkán hibázik" - nyilatkozta az ausztrál.

"Hogy itt minden összeálljon, az nagy kihívás mindenkinek - könnyű hozni egy kicsit az egyik kanyarban, de aztán veszíteni a következő egyenesben. Mindent egybevetve elégedett vagyok."

"Fantasztikus teljesítmény a csapattól" - mondta Christian Horner csapatfőnök. "Ez trükkös időmérő volt, az elején navigálni kellett a forgalomban, hogy tiszta kört tudjunk futni."

"Sebastian a Q3-ban elkövetett egy apró hibát a 10-es kanyarnál, ezért félbeszakította a körét, hogy spóroljon a gumikkal, ami jó helyzetbe hozza a holnapi versenyre. Mark óriásit ment az utolsó körében - ez szép teljesítmény tőle egy olyan pályán, ahol egész hétvégén nem érezte magát teljesen kényelmesen az autójában" - tette hozzá Horner.