Vágólapra másolva!
A brazilra nem tett jó benyomást, hogy mclarenes ellenfele kis híján lelökte őt a pályáról a szingapúri Q3 elején, hogy szabad legyen előtte a levegő, amikor megkezdi a körét.

A Szingapúri Nagydíj időmérő edzésének utolsó etapja még el sem kezdődött, amikor több autó máris fölsorakozott a bokszkijárathoz: a sor elején Jenson Button állt, majd Fernando Alonso, Felipe Massa és Lewis Hamilton következett. Mindannyian megpróbáltak szabad helyet hagyni maguk előtt, hogy senki ne zavarja őket a mért körükben.

Hamilton azonban a felvezető körben úgy ítélte meg, hogy Massa nem halad elég gyorsan, ezért többször is megpróbált elmenni a Ferrari mellett. Inkább versenyre, semmint időmérőre jellemző akció bontakozott ki a két autó között, de Hamilton a 19-es kanyarban végül beszúrt a Ferrari mellé, miután egyszer kis híján össze is ütközött vele.

Massa dühösen fogadta a manővert, amit teljesen feleslegesnek tartott. "Három autó ment lassan, hogy felkészüljön a mért körére, ő pedig megpróbált... Nem is tudom, mit. Kérdezzék meg tőle!" - háborgott. "Kis híján összekoccanni valakivel egy felvezető körben? Elkövetni egy újabb hibát? Szerintem már megint nem használta az eszét."

Hamilton és Massa csörtéje

A kérdésre, hogy az incidens miatt az ő köre is hátrányt szenvedett-e, azt felelte: "Egy kicsit igen, de biztosra veszem, hogy ő sem tudott rendesen felkészülni a saját körére, úgyhogy nem értem az egészet. Őt kellene megkérdezni erről, mert valószínűleg mást tart a helyes iránynak, mint én."

Hamilton viszont úgy vélte, Massa akadályozta őt. "A srác folyamatosan fel próbált tartani, én viszont menni akartam, ezért igyekeztem eléje kerülni" - mondta Massáról. "Ő csak blokkolt, blokkolt és blokkolt, de végül megelőztem."

A brit a mért körének végén utolérte Alonso Ferrariját is. "Vesztettem némi időt Fernando mögött, amikor a kör utolsó szektorában egy másodpercen belülre kerültem hozzá képest, úgyhogy még egy próbálkozással alighanem jobb lett volna a köridőm" - utalt arra, hogy a Q3 végén a többiekkel ellentétben már nem térhetett vissza a pályára, mert nem tudták időben feltankolni az autóját.

Forrás: AFP