Vágólapra másolva!
A francia gumigyártó megfontolná a visszatérést, ha a szabályok engednék.

A Michelin 2001-ben szállt be a Forma-1-be, és éveken keresztül emlékezetes gumiháborút vívott a japán Bridgestone-nal. Öt év után azért hagyták el a sorozatot, mert az FIA akkori elnöke, May Mosley már csak egy gumiszállítót akart, ők pedig csak akkor maradtak volna, ha versenyezhetnek egy másik céggel.

"Érdeklődéssel figyeljük az FIA szabályainak változásait" - mondta Nick Shorrock, a Michelin motorsport főnöke."Reménykedünk benne, hogy nyitni fognak a több gumigyártó irányába, mert csak a versenyhelyzet szolgálhatja a fejlődést. Ha a szabályok ebbe az irányba fognak változni, akkor megfontoljuk a visszatérésünk lehetőségét. "

A Forma-1 jogtulajdonosa, Bernie Ecclestone ugyanakkor elégedett a mostani helyzettel, hogy kizárólag a Pirelli szállít gumikat, mert véleménye szerint a gyorsan kopó olasz gumik sokat javítottak a sport szórakoztatófaktorán. "Az emberek versenyeket akarnak látni, ezek pedig eddig csodálatosak voltak" - mondta Ecclestone. "Az idei világbajnokság igazi nyertese a Pirelli" - tette hozzá.