Vágólapra másolva!
Elismerik, hogy a napokban járt a csapat bázisán, de Barrichello azt állítja, nem félti tőle a helyét. Sutil viszont cáfolta, hogy meglátogatta a Williamst.

Egyre erősebben tartja magát az a híresztelés, hogy Kimi Räikkönen 2012-ben a Williamsszel térhet vissza a Forma-1-be, a Szingapúri Nagydíj előestéjén ugyanis a csapat is megerősítette, hogy nemrég meglátogatta a főhadiszállásukat.

A még mindig csak 31 éves finn 2007-ben, a Ferrarival megnyerte a világbajnokságot, de a következő két évben egyre kevésbé nyújtott meggyőző teljesítményt, és lemaradt csapattársától, Felipe Massától is. Azóta a Citroennel, majd saját csapatával, az ICE 1-gyel indult a WRC-ben. A pályaversenyzés azonban érezhetően hiányzott neki, ami abból is látszott, hogy az utóbbi időben a Peugeot Le Mans-i autóját és egy NASCAR-autót is kipróbált.

A Williams, bár jelenleg nem tartozik az élmezőnyhöz, logikus választás lenne Räikkönen számára, akinek a kétéves kihagyás után úgyis szüksége volna legalább egy idényre ahhoz, hogy újra felvegye a Forma-1 ritmusát - már csak azért is, mert a nagyobb istállóknál nincs szabad hely. A Williams pedig, noha állítólag fizetős versenyzőt keres Pastor Maldonado mellé, jól járna Räikkönennel, mivel egy ekkora sztár szerződtetése új szponzorokat vonzhatna hozzájuk.

Az elmúlt években leszálló ágba kerültek, és jelenleg csak a három pont nélküli új alakulatot előzik meg a konstruktőri tabellán, de a technikai stáb teljes átszervezésével megpróbálnak visszakapaszkodni a rajtrács elejére. A távozó Sam Michael helyére leigazolták Mike Coughlant, a McLaren egykori technikai igazgatóját, és jövőre Cosworthről Renault-motorokra váltanak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Maldonado szponzora, a venezuelai PDVSA becslések szerint 21-29 millió brit fontot visz magával a Williamshez. Rubens Barrichello mögött nem állnak ilyen tőkeerős támogatók, ezért az ő pilótaülése forog veszélyben, és elismerte, hogy tud a pletykákról.

"A Williamstől eddig sajnos nem kaptam jó autót, és ha előre akarunk lépni, együtt kellene maradnunk, hátha jövőre gyorsabb autónk lesz" - tette hozzá. "Sok változás történik a csapatnál, ezért minél kevesebb változik a versenyzői fronton, annál több lehetőségünk lesz. Erre a Ferrari a jó példa: azért szerepelnek eredményesebben, mert ha erős versenyzőpárosuk van, nem bolygatják meg."

"Fantasztikus tizenkilenc évet töltöttem el az F1-ben, és szeretném folytatni a huszadikban is. Ha minden rendben megy, ez össze is jön."

Bár egy másik híresztelés szerint Adrian Sutil is járt a Williams bázisán, ő az Autosportnak kijelentette: "Nem voltam ott. Semmilyen kapcsolatban nem állok velük."