Vágólapra másolva!
Michael Schumacher továbbra sem gondolja, hogy szabálytalanul vezetett volna Monzában, ellenfelei kritikáit pedig már megszokta.

A két héttel ezelőtti Olasz Nagydíj óta elhangzott kritikák sem változtatták meg Michael Schumacher véleményét - a német továbbra is kitart amellett, hogy szabályos módszerekkel tartotta fel Lewis Hamiltont. Schumacher Monzában kemény védekezéssel tartotta maga mögött a britet, akit egyszer a fűre is kényszerített. A sportfelügyelők tanácsadója, Derek Daly utólag megbánta, hogy nem javasolt büntetést, ennek ellenére Schumacher nem tartja magát sportszerűtlennek.

"A végsőkig kihasználom a szabályok adta lehetőségeket" - nyilatkozta a Sport Bildnek a pályafutása során számos vitatott incidensben részt vevő versenyző. "Már megszoktam, hogy a többiek panaszkodnak. Amíg a sportfelügyelőknek az véleményük, hogy keményen, de szabályosan versenyeztem, addig mindent jól csinálok."

Az F1-ben korábban 91 futamgyőzelmet szerző Schumacher tavalyi visszatérése óta még a dobogóra sem tudott felállni, idei legjobb eredménye a Kanadai Nagydíjon elért negyedik helyezés. A kiemelkedő eredmények hiánya miatt sokakban felmerül a kérdés, hogy érdemes-e kitöltenie a 2012-es szezon végén lejáró szerződését, ő azonban biztos benne, hogy jövőre versenyképesebbek lesznek.

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

"Futamokat kellene nyernünk, de nem hiszem, hogy 2012-ben már a bajnoki címről beszélhetünk" - mondta a hétszeres világbajnok, aki a következő idény utáni terveit nem árulta el. "Majd jövőre leülünk és tárgyalunk a jövőmről, ennél többet nem szeretnék mondani."

2011-ben a sokak által Schumacher utódjaként számon tartott Sebastian Vettel fölénye olyan nagy a bajnokságban, hogy akár Szingapúrban világbajnok lehet. A 42 éves Schumacher elismeri honfitársa teljesítményét, azonban nem hiszi, hogy jövőre is hasonló dominanciát láthatunk a Red Bulltól.

"Nehezebb dolga lesz a csapatnak, kisebb lesz az előnyük. Sebastian idén úgy is nyert futamokat, hogy senki nem volt képes lépést tartani vele. Ez nem fog újra megtörténni" - jósolta.