Vágólapra másolva!
A McLaren nem elégedett a második hellyel, de elkeseredve sincsenek a 2011-ben elért eredmények miatt. Jenson Button szeretné, ha rövidebb lenne a Szingapúri Nagydíj.

Annak ellenére, hogy már csak matematikai esélyük van a világbajnoki cím megszerzésére, a McLaren töretlen lelkesedéssel várja a hátralévő hat futamot. A csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint az idén szerzett négy győzelem nem ad okot az elkeseredettségre, jövőre azonban jobb munkát várnak el maguktól.

"Győzelmeket szereztünk, sokszor sikerült felvennünk a harcot a Red Bullal, és a szezon végéig ezt folytatni is fogjuk" - mondta Neale a McLaren sajtókonferenciáján. "Természetesen szeretnénk Vettel helyében lenni, de magunkkal kell foglalkoznunk. Jobb munkát kell végeznünk, a második hellyel ugyanis nem vagyunk elégedettek."

"Nem vagyunk elkeseredettek vagy csalódottak, ilyesmiről nincs szó" - folytatta. "Még hat verseny van hátra, ez hat lehetőség a győzelemre. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk - futamokat és bajnokságokat is. Még túl korán van ahhoz, hogy teljesen feladjuk."

Forrás: McLaren

Bár elméletileg még mindkét McLaren-pilóta versenyben van a bajnoki címért, a Mark Webberrel holtversenyben a harmadik helyen álló Jenson Button hátránya 117, Lewis Hamiltoné pedig 126 pont. Hamiltonnak mindenképpen a német előtt kell végeznie ahhoz, hogy ne szálljon ki a küzdelemből, Button hátránya pedig nem növekedhet hét pontnál többel. A konstruktőri bajnokságban a McLaren a második helyen áll, hátrányuk azonban itt is 126 pont.

Button egyébként bevallotta, szeretné, ha a Szingapúri Nagydíj távja kicsit rövidebb lenne, a jelenlegi 61 kör ugyanis nagyon megterhelő a versenyzők számára. A futamot rendszerint a kétórás időlimit környékén intik le, az utcai pályán ez különösen megviseli a pilótákat.

"Mentálisan nagyon nehéz a dolgunk, mert a pálya lassú, és Monacóhoz hasonlóan nagyon közel kerülünk a szalagkorlátokhoz. Az aszfalt egyenetlen, sötét van, ezért nagyon megerőltető. Rendkívül nehéznek tartjuk ezt a versenyt, a végére teljesen kimerülünk, úgy érezzük, mintha darabokra estünk volna szét" - magyarázta.