Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone tagadja, hogy az F1 többségi tulajdonrészének visszavásárlásán gondolkozik, így valószínűleg továbbra is a CVC kezében marad a sport.

Az elmúlt hónapokban különböző híresztelések merültek fel a Forma-1 jövőjével kapcsolatban: májusban a News Corp nevű médiacsoport jelentette be, hogy érdeklődik a sport kereskedelmi jogai iránt, majd Bernie Ecclestone neve is felmerült potenciális vevőként.

Egyesek szerint Ecclestone a Forma-1 vendéglátó központja, a Paddock Club alapítójával, a korábban az F1 kereskedelmi igazgatójaként is dolgozó Patrick McNally-vel közösen vásárolná vissza többségi tulajdonrészét, amelyről 1996 februárjában mondott le. Ecclestone azonban tagadta, hogy tárgyalna a CVC Capital Partnerssel, amely 2006 óta az F1 tulajdonosa.

"Valószínűleg nem vásárolnám vissza az F1-et, azt pedig elképzelni sem tudom, hogy ismét többségi tulajdonos legyek" - idézi a pitpass.com. "A CVC elkérné a Forma-1 értékének megfelelő árat, én viszont azt nem fizetném ki. Nem arról van szó, hogy nem érné meg, de nagyon sok pénzbe kerülne. Túl nagy falat ez ahhoz, hogy az én koromban ilyesmivel foglalkozzam" - nyilatkozta a 81. életévét októberben betöltő üzletember, majd hozzátette, McNally már vissza is vonult a Forma-1-ből.

"A munka az utolsó, amire Paddy vágyik. Azért hagyta abba, mert a síeléssel és a lövészettel szeretne foglalkozni" - jelentette ki Ecclestone, akit pár hónapja azzal vádoltak, hogy a Forma-1 2006-os eladása alatt aktív szerepet vállalt egy megvesztegetési botrányban.

Ecclestone elárulta, hogy május óta a News Corp sem jelentkezett - valószínűleg ők is lemondtak az F1-ről, miután lehallgatási botrányba keveredtek, és jelenleg saját cégüket próbálják megmenteni.