Vágólapra másolva!
A Williams tesztpilótája, Valtteri Bottas szerint a GP3 bajnoki címének elhódítása után a GP2 lenne a logikus folytatás. A finn 2013-ban szeretne a Forma-1-ben versenyezni, ez azonban nem csak rajta múlik.

A 2011-es GP3-as szezon bajnoka Valtteri Bottas lett, a finn négy győzelmet szerezve hódította el az utánpótlás-kategória bajnoki címét. Bottas, aki a szériában Kiss Pál Tamás ellenfeleként versenyzett, jövőre szeretne egy szinttel feljebb lépni.

"Beszéltem a menedzseremmel, van néhány GP2-es ajánlatom" - nyilatkozta a GPUpdate.net-nek a 22 éves versenyző, aki korábban a Forma-3-as bajnokságokban ért el kiemelkedő eredményeket. "Lehet, hogy a World Series by Renault szériában is lesz lehetőségem. Még nem tudjuk, mi lesz, semmi nincs megerősítve. Úgy gondolom, a GP2 a Forma-1-hez legközelebb álló kategória: ugyanazokon a hétvégéken rendezik a versenyeket, és az autók sem különböznek annyira az F1-esektől."

GP3-as elfoglaltságai mellett Bottas két éve a Williams tesztpilótájaként is jelen van a nagydíjakon, így érthető módon a Forma-1-es pályafutását is a brit csapatnál szeretné elkezdeni - akárcsak korábban Nico Hülkenberg és Pastor Maldonado. "Jó a munkakapcsolatunk, és keményen dolgozom azért, hogy egy napon majd leszerződtessenek. Nagyon szeretnék ott versenyezni, de a Forma-1-ben sok különböző tényezőn múlik, hogy egy pilóta kap-e ajánlatot. Meglátjuk, mi történik majd, mindenesetre a 2013-as debütálás ideális lenne" - jelentette ki Bottas.