Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg szeretné, ha jövőre nem csak tesztpilóta lehetne a Force Indiánál. A német szerint más csapatnál nincs esélye versenyzőülést kapni, ugyanis minden istálló pénzt kérne ezért.

2010-ben, a Williamsnél történt debütálása után Nico Hülkenberg idén a Force India tesztpilótájaként kapott állást, azonban jövőre mindenképpen szeretne visszatérni a mezőnybe. Az indiai istállónál van is esélye erre, de a csapatfőnök, Vijay Mallya már korábban kijelentette: csak az év végén döntenek a 2012-es pilótafelállásról.

"Remélem, a Force Indiánál versenyezhetek, de a csapat csak decemberben fog dönteni, tehát még várnom kell" - erősítette meg Twitter oldalán Hülkenberg, akinek valószínűleg a Force India jelenlegi pilótáival, Adrian Sutillal és Paul di Restával kell megküzdenie az ülésért.

A GP2 2009-es bajnoka elárulta, hogy más istállóknál nincs esélye a szerződésre, az élcsapatok kivételével ugyanis a többiek fizetős pilótákat alkalmaznak. "A Renault-tól lefelé mindenki azt akarja, hogy a versenyző fizessen" - mondta a német az Auto Motor und Sportnak.

Hülkenberg péntekenként rendszeresen körözhetett a délelőtti edzéseken, ezen a hétvégén azonban nem lesz erre lehetősége. "Nem vezetek Szingapúrban, mert a csapat szeretné, ha Adrian és Paul több időt töltene a pályán. Megértem, és elfogadom a döntésüket" - nyilatkozta.

Forrás: Force India