Vágólapra másolva!
Jaime Alguersuari nem örül annak, hogy Mark Webber 2012-ben is a Red Bullnál marad, mert ő szeretett volna beülni az ausztrál helyére.

Hosszú ideig kérdéses volt, hol folytatja a pályafutását Mark Webber a 2011-es idény után, a Belga Nagydíj hétvégéjén azonban a Red Bull bejelentette, hogy az ausztrál szerződését további egy évvel meghosszabbították. Mivel sokan azt tartották valószínűnek, hogy Webber helyére a Toro Rosso versenyzői a legesélyesebbek, Jaime Alguersuari bevallotta, csalódásként érte a hír.

"Teljes mértékben. Egy olyan csapatban akarok versenyezni, amely futamokat tud nyerni. Úgy gondolom, ha nekem, vagy a csapattársamnak adnának egy Red Bullt, akkor az élen lennénk és versenyeket nyernénk. Jól érzem magam a Toro Rossónál, örülök, hogy 19 évesen lehetőséget kaptam tőlük a Forma-1-ben, de szeretnék fejlődni" - nyilatkozta a Cadena Ser rádióadásában a 21 éves spanyol, aki szerint Webber annyival lassabb Vettelnél, hogy teljesítménye nem ad okot a megtartására.

"Vannak olyan versenyzők, akik minden hétvégén fél másodperccel elmaradnak a csapattársuktól, a főnökeik mégis dicsérik őket" - folytatta. "Ha én folyamatosan ennyivel lassabb lennék, akkor már nem lennék itt."

Alguersuari helye sokak szerint biztosított a Toro Rossónál, ugyanis múlt héten bejelentették, hogy az istállóhoz szerződött a spanyol olajcég, a Cespa. A versenyző szerint azonban még nem dőlt el, hogy ki maradhat a csapatnál, Sébastien Buemi mellett ugyanis a jelenleg a Hispaniánál szereplő Daniel Ricciardóval is meg kell küzdenie.

"Még semmit nem erősítettek meg" - jelentette ki. "Örülök, hogy a csapathoz spanyol szponzor érkezett, de én még senkivel nem tárgyaltam."