Vágólapra másolva!
A verseny promótere szerint a csapatokra nem vetnek ki magas vámdíjat és adót az Indiai Nagydíj hétvégéjén, ellenkező esetben viszont átvállalják a költségeket.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén Martin Whitmarsh - aki a csapatok érdekvédelmi szervezetének, a FOTÁ-nak és a McLarennek is az első embere - bevallotta: elképzelhető, hogy az istállók bojkottálják az október végén megrendezésre kerülő Indiai Nagydíjat, amennyiben nem tudják valamilyen módon kikerülni az ország adótörvényeit. A csapatok ugyanis attól tartottak, hogy bevételük egy részét adó formájában be kell fizetniük az indiai hatóságoknak, a felszereléseikre pedig magas vámot vetnek ki.

A Motorsport-Total.com információ szerint az istállóknak többé nincs okuk az aggodalomra, a verseny megrendezéséért felelős vállalat, a Jaypee Sports International (JPSI) ugyanis átvállalja a költségeket, amennyiben nem sikerül egyéb megoldást találni a problémára.

"Az októberi Forma-1-es futam megrendezését a kormány, a sportminisztérium és a vámhatóságok is teljes mértékben támogatják" - idézi az oldal Sameer Gaurt, a JPSI ügyvezető igazgatóját. "A vámhatóság elvileg beleegyezett abba, hogy vámzárat rendeljenek el a Forma-1-es felszerelésekre, amiket ideiglenesen Indiába szállítanak."

"Ha mégis szükség lesz rá, a JPSI kifizeti a vámdíjat, az adókat és egyéb költségeket, melyeket a Forma-1-es csapatok felszerelésére vetnek ki" - ígérte Gaur, aki szerint a felszerelés értéke 1,5 milliárd rúpia - ez 23 millió eurónak felel meg - , ebből 1,2 millió euró illetné a vámhatóságot.