Vágólapra másolva!
A Renault közel áll ahhoz, hogy minden jelenlegi Forma-1-es partnerével hosszú távú szerződést kössön, és azt sem zárja ki, hogy a jövőben még több csapatnak szállítanak motort.

A Renault-nak jelenleg négy csapattal- a Red Bull-lal, Renault-val, a Williamsszel és a Team Lotusszal - van szerződése a 2012-es szezonra, de elképzelhető, hogy a jövőben további istállók kötnek motorszállítói szerződést velük.

"Négy csapat is minket keresett fel, hogy szállítsunk nekik motort, és ki is tudjuk elégíteni az igényeiket, ez nagyszerű dolog. Azt sem ellenezném, ha több partnerünk lenne, akik a mi motorjainkat használják. Ebben az esetben a költségeink is csökkennének" - nyilatkozta az üzemeltetési vezérigazgató, Carlos Tavares a Renault honlapján.

"A stratégiánk változatlan" - folytatta Tavares. "Jelenleg a motorszállítás a fő tevékenységünk. Ennek nagyon örülök, mert azt szeretném elérni a Renault-nál, hogy a lényegre koncentráljunk, és ne terjeszkedjünk túl széles körben."

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén a Red Bull további négy évvel meghosszabbította a 2012-ben lejáró szerződését a Renault-val, és állítólag a másik három istálló is közel áll ahhoz, hogy hosszabb távú - a 2014-ben bevezetésre kerülő turbómotorokra is vonatkozó - megállapodást kössön a franciákkal. A híresztelések szerint a Hispania lehet az ötödik istálló, melynek a Renault motort szállít a jövőben.

Forrás: Lotus