Vágólapra másolva!
Ross Brawn szerint jövőre az első háromban végeznek majd, de a változatlan szabályok miatt a Red Bull továbbra is lépéselőnyben lesz velük szemben.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elismeri, hogy várhatóan még jövőre sem állnak majd harcban a világbajnoki címért, de azt mondja, 2013-ban már minden adott lesz ahhoz, hogy harcba szálljanak érte.

Az istálló jogelődje 2009-ben, Brawn GP néven mindkét vb-t megnyerte, tavaly azonban csak 4. lett a konstruktőri összetettben, s bár idén is ugyanezen a helyen áll, annyival gyengébben szerepel, hogy még dobogós helye sincs.

"Az a célunk, hogy minden évben egyre jobbak legyünk, és ebben az értelemben nyilván nem lehetünk elégedettek" - nyilatkozta Brawn az El País című spanyol lapnak. "Tavaly negyedikek voltunk, idén is negyedikek vagyunk. A következő lépésnek az kell lennie, hogy a második vagy harmadik helyért harcoljunk, hogy aztán 2013-ban támadást indítsunk a világbajnoki címért. Muszáj fejlődnünk, de ha ez nem sikerül, tudnunk kell, mi az oka, és módosítanunk kell a stratégiánkon."

"A Mercedes tisztában van vele, hogy a Forma-1 mekkora kihívás. Ezért akarják bebizonyítani, hogy képesek vállalni, és sikerrel teljesíteni. Ez a legbonyolultabb bajnokság, itt a legkiélezettebb a küzdelem is. Ha könnyű lenne győzelmet aratni, nem is volna érdekes."

Forrás: Mercedes

Mivel Michael Schumacher jelenlegi szerződése 2012 végén jár le, ha Brawn jóslata beigazolódik, már éppen nem lesz a csapatnál, amikor az komoly fenyegetést kezd jelenteni a vb-címre. Igaz, azok után, hogy az elmúlt néhány versenyen érzékelhetően javult a teljesítménye, és egyre többször szólt bele az élen zajló küzdelembe legalább átmenetileg, felmerült, hogy esetleg hosszabbít a csapattal. Brawn azonban még a Kanadai Nagydíjat követően, júniusban kijelentette, hogy ezt még latolgatni is korai.

Most a korábban ugyanígy nyilatkozó Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ő is figyelmeztetett rá, hogy jövőre, mivel a szabályok változatlanok maradnak, a stabil alapokkal rendelkező Red Bull ismét lépéselőnyből fog indulni. "Ha egy csapatnak győztes szériája van, mint most a Red Bullnak, nem is kívánhat többet" - vélte. "Amikor a szabályok nem változnak, kevesebb lehetőség nyílik a különféle értelmezésekre."