Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők öthelyes rajtbüntetést szabtak ki Vitantonio Liuzzira, aki a rajt után elveszítette az uralmat az autója felett, és megtorpedózta Nico Rosberget és Vitalij Petrovot.

A sportfelügyelők a következő futamra vonatkozó öthelyes rajtbüntetést róttak ki Vitantonio Liuzzira, aki az Olasz Nagydíj rajta után okozott balesetet. A versenyző az első kanyar előtti féktávon a Hispania egyik kerekével a fűre sodródva vesztette el az uralmat az autója felett, amely így hátrafelé száguldott át a bukótéren, majd a pályán, kiütve az egymás mellett haladó Nico Rosberget és Vitalij Petrovot.

"Liuzzi torpedóként repült át a füvön, és azonnal kiütött a versenyből" - sajnálkozott Rosberg, aki csapattársa teljesítményét látva úgy érzi, jó teljesítményt nyújthatott volna.

"Nem tehettem semmit, hogy elkerüljem az ütközést. Először is örülök, hogy nem sérültem meg, mivel a becsapódás elég erős volt, könnyen csúnya baleset lehetett volna belőle" - vélekedett Petrov.

Ők ketten azonnal feladták a futamot, és a balesetben Rubens Barrichello és Sébastien Buemi autója is megsérült. Az olasz az eset után bocsánatot kért az érintettektől. "Nagyon sajnálom Petrovot, Rosberget és az összes többi pilótát, akiknek emiatt kellett feladniuk a versenyt" - fogalmazott.

Liuzzi büntetése azt jelenti, hogy a soron következő Szingapúri Nagydíjon minden valószínűség szerint a rajtrács legvégéről kell indulnia, bár ez nem akkora csapás a Hispania számára, amely rendszerint úgyis az utolsó helyek valamelyikét szerzi meg az időmérőn.